Menu
Your Cart

Ταξιδιωτική λογοτεχνία

Brand: Athens Voice
"Είχα φτάσει σε καποιο μέρος της γης όπου κανείς δεν με γνώριζε και ίσως κανείς δεν θα με αναζητούσε.Μικροκαμωμένη, με μια μικροκαμωμένη βαλίτσα, περπατούσε νωχελικά στο λιμάνι.Για να εξιλεωθώ, έστειλα αλεπάλληλα μηνύματα από το μακρινό νησί.ΓραμμήΤη θάλασσα της νοσταλγίαςΤην άγονη"Η έκδοση που κρατ..
17,00€
Χωρίς ΦΠΑ:16,04€
Ο Πάτρικ Λη Φέρμορ, σε ηλικία 18 ετών, το 1933, αντί να ακολουθήσει τη στρατιωτική σταδιοδρομία για την οποία τον προόριζαν, περνάει τη Μάγχη και ξεκινάει να διασχίσει την Ευρώπη με τα πόδια: προορισμός του η Κωνσταντινούπολη. Υποκινημένος από την ασίγαστη περιέργειά του για τον κόσμο, θα πραγματοπο..
14,39€
Χωρίς ΦΠΑ:13,58€
Brand: Κέδρος
"Το Άντεν βουίζει σαν ένα μεγάλο τραχύ ζώο σκεπασμένο αλογόμυγες, που κυλιέται μέσα στη σκόνη. Στα δρομάκια του Παζαριού τα πλήθη στριμώχνονται ανάμεσα στις παράγκες, τα μεταξωτά βγαίνουν από τους χειροκίνητους αργαλειούς σαν όμορφα χρωματιστά φίδια..."Ένα ψηφιδωτό της Ανατολής και της βρετανικής αυ..
12,17€
Χωρίς ΦΠΑ:11,48€
Οι ερευνητές που ασχολήθηκαν διαχρονικά με τα κείμενα των ταξιδιωτών εν γένει, βρέθηκαν μπροστά σε αμέτρητες πληροφορίες, εκτιμήσεις, κριτικές καθώς και σχόλια, υποκειμενικά συνήθως, θετικά ή αρνητικά, άλλοτε παράδοξα, άλλοτε φανταστικά και άλλοτε εντελώς ιδιαίτερα. Εκείνο όμως που παραμένει σημαντι..
30,00€
Χωρίς ΦΠΑ:28,30€
Στόχος του συγγραφέα είναι να επιχειρήσει να φέρει λίγο πιο κοντά τους Έλληνες στην καθημερινή ιταλική πραγματικότητα, πέρα από την παντοκρατορία της μόδας, της κουζίνας και του ελαφρού τραγουδιού. Διότι όσο και αν φαίνεται παράξενο, σχεδόν αδύνατο, έστω και αν ζούμε στην εποχή της παγκοσμιοποίησης,..
16,96€
Χωρίς ΦΠΑ:16,00€
Ο σερ Πάτρικ Λη Φέρμορ, «κυρ Μιχάλης» για τους Μανιάτες φίλους του, θεωρείται ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός συγγραφέας της εποχής μας και μια θρυλική φυσιογνωμία που συνέδεσε τη ζωή του με την Ελλάδα. Οι περιπλανήσεις του ξεκινούν από την ηλικία των 18 ετών, το 1933, όταν αντί να ακολουθήσει τη στρατιω..
14,39€
Χωρίς ΦΠΑ:13,58€
Θυµάµαι ότι από µικρή κοιτούσα µε µεγάλο ενδιαφέρον τους χάρτες στον σχολικό άτλαντα. Σχεδίαζα µε µολύβι διαδροµές ενώνοντας πόλεις µεταξύ τους, αρχικά στην Ευρώπη, αργότερα όµως και σε Αµερική, Ασία, Αφρική. Σκεφτόµουν πως όταν θα µεγαλώσω, θα επισκεφτώ πόλεις, χώρες και τοπία. Τον άτλαντα τον έχω ..
20,00€
Χωρίς ΦΠΑ:18,87€
H Γκέρτρουντ Μάργκαρετ Λόθιαν Μπελ (1868-1926), κόρη πρωτοπόρων της βιομηχανικής επανάστασης, γύρισε την πλάτη της στα προνόμια και την καλή κοινωνία για να γίνει πολιτικός, αραβολόγος, γλωσσολόγος, αρχαιολόγος, φωτογράφος, συγγραφέας, ορειβάτισσα και ορκισμένη ταξιδεύτρια. Επηρέασε καταλυτικά τις ε..
15,98€
Χωρίς ΦΠΑ:15,08€
... Διασχίζοντας απέραντες εκτάσεις με λεωφορεία, τρένα αλλά και αυτοκίνητα, γνώρισα τη σημερινή Ρωσία, αφουγκράστηκα το παρελθόν της, ψυχανεμίστηκα το μέλλον της. Για τον δυτικό περιηγητή η Ρωσία είναι μια χώρα που δεν θα καταφέρει ποτέ να την δει ολόκληρη. Δεν θα καταφέρει καν να δει ένα μεγάλο τη..
12,00€
Χωρίς ΦΠΑ:11,32€
Ο τόμος πολιτισμικής ιστορίας, με τίτλο «Διαβάζοντας» την πόλη: Κουμουτζηνά, Γκιουμουλτζίνα, Κομοτηνή – Πρόσωπα και Κείμενα, προέκυψε μετά από πρόταση προς τη συγγραφέα της κ. Σοφίας Μενεσελίδου, Προέδρου της Συντονιστικής και Συμβουλευτικής Επιτροπής του Δήμου Κομοτηνής για τον εορτασμό των Εκατό χ..
79,00€
Χωρίς ΦΠΑ:74,53€
Brand: Κέδρος
Ο περίπλους συνεχίζεται. Το τοπίο μάς αγκαλιάζει. Η αφήγηση συναντά τα είδωλά της από την πρώτη κιόλας στιγμή. Η έντονη επιθυμία του Άλλου, οι συναντήσεις στα σύνορα της γνώσης και της απορίας. Στις σελίδες του βιβλίου αποτυπώνεται η δημιουργική διάρκεια της σημασιολογικά κρίσιμης στιγμής. Το τοπίο ..
15,50€
Χωρίς ΦΠΑ:14,62€
Ένα παιδικό όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Ο πρώτος Έλληνας στην ιστορία της μόνης Αποστολής αναζήτησης και ανάκτησης μετεωριτών της Εθνικής Υπηρεσίας Διαστήματος της Αμερικής, της μυθικής NASA, σε ένα ταξίδι στο πιο αφιλόξενο μέρος του πλανήτη μας, την Ανταρκτική.Ένα οδοιπορικό προς την ανακάλυ..
15,00€
Χωρίς ΦΠΑ:14,15€
Brand: Κέδρος
Πώς κυλάει η ζωή στα περίχωρα του Ντεπάσαρ και στις παρυφές του Τόκιο; Τι συμβαίνει στο Δέλτα του Ποταμού με τα Μαργαριτάρια; Τι έχουν να μας πουν σήμερα μια Σπηλιά με Ποιήματα, ένα παροπλισμένο εργοτάξιο οπίου στο Μακάο, η Γέφυρα του Άνθους του Λωτού κι ο τάφος του Κομφούκιου; Γιατί αξίζει να την π..
16,23€
Χωρίς ΦΠΑ:15,31€
Αποχαιρέτησα τον τόπο µου µε ενθουσιασµό.Με συνεπήρε η ιδέα να ζήσω σ’ άλλα µέρη, σ’ άλλη γη, σε χώρα εξωτική.Τα χρόνια στη Νότια Αφρική ήταν από τα πιο ευτυχισµένα της ζωής µου.Την αγάπησα τη Νότια Αφρική έτσι όπως αγαπάς τον σύντροφο µε τα ελαττώµατά του• τα βλέπεις µεν, αλλά δεν ενοχλούν, απλά εί..
18,00€
Χωρίς ΦΠΑ:16,98€
Ν’ αλλάξω σκηνικό· να εγκαταλείψω το Λονδίνο και την Αγγλία και να σεργιανίσω την Ευρώπη σαν απλός αλήτης ή –σύμφωνα με πιο προσωπική διατύπωση– σαν φτωχός προσκυνητής ή περιπλανώμενος καλόγερος, ένας περιηγητής φιλόσοφος, ένας μοναχικός ιππότης… Ο Πάτρικ Λη Φέρμορ, σε ηλικία 18 ετών, το 1933, αντί..
15,50€
Χωρίς ΦΠΑ:14,62€
«Η Θωμαΐς Παπαθανασίου-Φωτοπούλου φιλοδοξεί να καταλάβει μιακαλή θέση στο είδος αυτό της πνευματικής δημιουργίας με το εγχείρημά της να επανέλθει στον «Δρόμο του Μεταξιού» υπό μια σύγχρονηοπτική και με την επιστράτευση των μέσων επικοινωνίας της εποχήςμας. Στην απόδοσή της συνδυάζει την αφήγηση του ..
20,00€
Χωρίς ΦΠΑ:18,87€
Από τα αβαεία στη βόρεια Γαλλία ως τα επιβλητικά μοναστήρια στους βράχους της Καππαδοκίας, ο Πάτρικ Λη Φέρμορ περιγράφει την αυστηρή στοχαστική ζωή των μοναχών και την άχρονη ομορφιά του μοναστικού τους περιβάλλοντος. Στα περιστασιακά αποτραβήγματά του από τον κόσμο, ο κορυφαίος ταξιδιωτικός συγγραφ..
11,00€
Χωρίς ΦΠΑ:10,38€
Brand: Κίχλη
Συνδυαζοντας τὴν ταξιδιογραφία, τὴν τεχνικὴ τοῦ δοκιμίου, τὸ ἐρευνητικὸ ρεπορτὰζ καὶ προσωπικές του ἐμπειρίες, ὁ Ἀναστάσης Βιστωνίτης συγκεντρώνει «κάτω ἀπὸ τὴν ἴδια στέγη» κείμενα ποὺ ἔχουν γραφτεῖ μὲ διάφορες ἀφορμές. Τὸ βιβλίο ἀποτελεῖται ἀπὸ πέντε ἑνότητες. Ἡ πρώτη (οἱ ἐποχὲς τῆς στάχτης ) ἀναφέ..
14,50€
Χωρίς ΦΠΑ:13,68€
Καθετί στην Ελλάδα σε απορροφά και σε ανταμείβει. Δεν υπάρχει βράχος ή ρυάκι δίχως μια μάχη ή έναν μύθο, ένα θαύμα, μια δεισιδαιμονία? και τα λόγια και τα συμβάντα, σχεδόν όλα παράξενα ή αξιομνημόνευτα, πυκνώνουν γύρω από τη στράτα του ταξιδιώτη, σε κάθε του βήμα.Η Μάνη, στη νοτιότερη χερσόνησο της ..
16,60€
Χωρίς ΦΠΑ:15,66€
Brand: Κέδρος
Σε διάφορα μήκη και πλάτη της Γης, όπου ο συγγραφέας διπλωμάτης ζει κι εργάζεται, του δωρίζεται το πρωτογενές υλικό της γραφής. Τα πραγματικά περιστατικά, οι βιωματικές αλήθειες, η σαγήνη των κρίσιμων στιγμών, αλλά και οι συνειρμοί, που ενδεχομένως συνδέουν την καθημερινότητά μας με ένα άλλο σύμπαν ..
5,00€
Χωρίς ΦΠΑ:4,72€
Brand: Φιλύρα
Η περιπέτεια του Τζόσουα Σλόκουμ, αυτού του γεροθαλασσόλυκου, ξεκίνησε ένα απριλιάτικο πρωί του 1895 στη Βοστώνη, όταν ο παλαίμαχος καπετάνιος εμπορικών ιστιοφόρων επιβιβάστηκε στο Σπρέι, ένα παλιό εντεκάμετρο σκαρί που ο ίδιος είχε ανακατασκευάσει, έχοντας πάρει μέσα του την απόφαση να κάνει μόνος ..
12,72€
Χωρίς ΦΠΑ:12,00€
Brand: Άγρα
"Ο στενός δρόμος προς τα βάθη του βορρά" (Όκου νο Χοσόμιτσι), το τελευταίο και αριστοτεχνικότερο έργο του κορυφαίου Ιάπωνα ποιητή Ματσούο Μπασό (1644-1694), θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα της κλασικής ιαπωνικής λογοτεχνίας. Πρόκειται για ταξιδιωτικό ημερολόγιο γραμμένο στο πνεύμα του χαϊκάι, στ..
14,00€
Χωρίς ΦΠΑ:13,21€
Brand: Κέδρος
"Μερικές χώρες καταπίνουν τον ταξιδιώτη κι αυτό το έχω διαπιστώσει αυτοπροσώπως στην Αφρική, στην Πολυνησία και στη Νότιο Αμερική. Αλλά η Ευρώπη και ιδιαίτερα η Μεσόγειος είναι σαν μια τεράστια σκηνή -δίνει ένα θεατρικό στοιχείο στο ταξίδι. [...] Η Μεσόγειος δεν είναι μόνο ένα μέρος, αλλά πολλά. Κι ..
22,31€
Χωρίς ΦΠΑ:21,05€
Aµαζονία, ένας µυθικός προορισµός γεµάτος από µυστήρια και θρύλους, πολλές παράξενες και αλλόκοτες ιστορίες, παράξενα ήθη και έθιµα. Το βιβλίο του Βασίλη Κωνσταντινέα αποτελεί ένα µοναδικό ταξιδιωτικό ηµερολόγιο τεσσάρων αποστολών (2015-2018) σε πέντε φυλές της Αµαζονίας. Ο συγγραφέας ήρθε σε επαφή ..
16,00€
Χωρίς ΦΠΑ:15,09€
Τη Ρούμελη δεν τη βρίσκεις στους σημερινούς χάρτες. Είναι το όνομα που δόθηκε παλιά στη βόρεια Ελλάδα, από τον Βόσπορο ως την Αδριατική κι από τη Μακεδονία μέχρι τον Κορινθιακό Κόλπο. Ο Πάτρικ Λη Φέρμορ σαγηνεύτηκε τόσο από την παραδοξότητα αυτού του ονόματος, που το απαθανάτισε σ’ αυτό το απολαυστι..
16,60€
Χωρίς ΦΠΑ:15,66€
Η ανθολογία αυτή συγκεντρώνει για πρώτη φορά εντυπώσεις Βρετανίδων περιηγητριών από την Ελλάδα, αρχίζοντας από τις επιστολές της λαίδης Μόνταγκιου, της πιο διάσημης περιηγήτριας και θαυμάστριας της Ανατολής του 18ου αιώνα, και τελειώνοντας με τα ημερολόγια της Βιρτζίνια Γουλφ, που επισκέφτηκε δύο φο..
23,33€
Χωρίς ΦΠΑ:22,01€
Αναχώρησα, από την Πιονγκ Γιανγκ, στις 28 Φεβρουαρίου του 2014. Είχα φτάσει στη χώρα ένα ζεστό πρωινό του Ιουνίου του 2012 και έφευγα, σχεδόν δύο χρόνια μετά, μέσα στον χειμώνα.Θυμάμαι έντονα εκείνη την ημέρα. Το χιόνι έπεφτε πυκνό και, όσην ώρα το αυτοκίνητο με πήγαινε προς το αεροδρόμιο, δεν μπορο..
17,81€
Χωρίς ΦΠΑ:16,80€
Δεν ήταν τόσο τα υπέροχα μνημεία ή τα εξωτικά τοπία που μ' εντυπωσίασαν. Ήταν κυρίως οι άνθρωποι, ο τρόπος που σκέφτονται και που ζουν. Ο τρόπος που αντιμετωπίζουν το χρόνο, την ευτυχία, το θάνατο, τον έρωτα, τη θρησκεία, την καθημερινότητα. Ένας τρόπος πολύ διαφορετικός, σχεδόν αντιδιαμετρικά αντίθ..
12,72€
Χωρίς ΦΠΑ:12,00€
Συναρπαστικός καρπός του ταξιδιού του Νίκου Καζαντζάκη ως δημοσιογράφου το 1935. Επιστρέφοντας από το δεύτερο ταξίδι του εκεί με την Ελένη του, πεθαίνει στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας, στις 26 Οκτωβρίου 1957. Η Ελένη συμπληρώνει το βιβλίο βασισμένη σε σημειώσεις του και προσθέτει Επίμετρο (1961) για ..
21,00€
Χωρίς ΦΠΑ:19,81€
Ο αληθινός Ισπανός έχει ακόμα μέσα του βαθιά τη νομαδική νοσταλγία· πολεμούσε κι αλήτευε, γιατί τέτοια η φύση του· λαχταρούσε τις περιπέτειες, αγωνίζουνταν να γλιτώσει από τη μέτρια ζωή και να προφτάσει να τελέψει ένα μεγάλο έργο πριν πεθάνει. Έτσι ξηγιέται η μεγάλη, φαινομενικά, αντινομία της ισπαν..
16,60€
Χωρίς ΦΠΑ:15,66€
Μια νύχτα είδα ένα όνειρο: Ήμουν σκυμμένος απάνω σ’ ένα σωρό χαρτιά κι έγραφα, έγραφα, έγραφα…Αγκομαχούσα σα ν’ ανέβαινα βουνό? μαχόμουνα να σώσω, να σωθώ, πάλευα με τις λέξες, πολεμούσα να τις δαμάσω, τις ένιωθα ν’ αντιπηδούν γύρα μου άγριες, ν’ αντιστέκουνται σα φοράδες.Ξάφνου, σκυμμένος ως ήμουν,..
17,70€
Χωρίς ΦΠΑ:16,70€
Μοναδική, καταλυτική υπήρξε για τον Νίκο Καζαντζάκη η γνωριμία του με τη Ρωσία και πλούσιοι οι λογοτεχνικοί καρποί της: "Τόντα-Ράμπα", "Ιστορία της Ρωσικής Λογοτεχνίας", "Ταξιδεύοντας: Ρουσία". Στο διαχρονικό αυτό ταξιδιωτικό βιβλίο, όπου εύλογα δεσπόζει η Ρωσική Επανάσταση, ο συγγραφέας συγκέντρωσε..
17,70€
Χωρίς ΦΠΑ:16,70€
Τα βιβλία έχουν τις δικές τους ζωές, σαν τα παιδιά όταν µεγαλώνουν. Όταν κάνω αναγνώσεις, όλοι θέλουν να ακούσουν αποσπάσµατα από το Ταξίδι στη σκιά του Βυζαντίου , κάτι που δεν µου ζητούσαν πέντε ή δέκα χρόνια πριν. Υποτίθεται ότι είναι το καλύτερό µου βιβλίο – έτσι λένε. Από πολλές απόψεις δε εί..
19,90€
Χωρίς ΦΠΑ:18,77€
Brand: Κέδρος
"Στρέφουμε τώρα την προσοχή μας σ' ένα άλλο σπουδαίο διεθνές τρένο, το οποίο, ξεκινώντας από την Πετρούπολη, μέσω του Βερολίνου, των Παρισίων και της Μαδρίτης, θα φθάνει στη Λισσαβώνα, όπου θα συνδέεται με τα υπερωκεάνια για τη Νότιο Αμερική. Το τρένο αυτό, που θα αποκαλείται "Εξπρές Βορρά-Νότου", θ..
10,14€
Χωρίς ΦΠΑ:9,57€
[...] Στην ανά χείρας νέα ενσάρκωση της "Καππαδοκίας" του Γιώργου Σεφέρη διαθέτουμε πλέον ένα τρίπτυχο που το συνθέτουν τρεις διαφορετικές αλλά παραπληρωματικές μαρτυρίες πνευματικής άσκησης: πρώτον το ημερολογιακό χρονικό των τριών ημερών της περιήγησης του Γιώργου Σεφέρη στις υπόσκαφες τοιχογραφημ..
15,90€
Χωρίς ΦΠΑ:15,00€
Εμφάνιση 1 έως 39 από 39 (1 Σελ.)
Ταξιδιωτική, λογοτεχνία, Λοιπά