Menu
Your Cart

Διηγήματα

Δεκατρείς νέοι συγγραφείς, σε μια παρθένα συγγραφική απόπειρα, θα βουτήξουν να βρουν τον άλλο τους εαυτό, το λεγόμενο alter ego. Ο καθένας στο συγγραφικό είδος και χωροχρόνο που του ψιθύρισε το alter ego του. Δεκατρείς εντελώς προσωπικές ιστορίες που παρουσιάζουν κάτι καινοτόμο. Δεν τις έζησε κανείς..
12,20€
Χωρίς ΦΠΑ:11,51€
Έντεκα διηγήματα, έντεκα βαθιά ανθρώπινες ιστορίες με αφορμή την επέτειο των εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή, έμπλεες συναισθημάτων, απότοκες του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού με θέμα «1922-2022: Ξεριζωμός και προσφυγιά, που προκήρυξε το PEN GREECE. Στις ιστορίες κυριαρχεί ο προβληματισμός αλ..
12,00€
Χωρίς ΦΠΑ:11,32€
Ένας δρομέας, ένας διευθυντής κλινικής, μία νοσηλεύτρια, ένας οπαδός, δύο ηλικιωμένοι, ένας καθηγητής, ένας γιατρός και μία εργαζόμενη γυναίκα βιώνουν σε οκτώ διαφορετικές ιστορίες τον χρόνο και τις διακυμάνσεις του με τον δικό τους τρόπο, μέσα από τη δική τους διάσταση, μέσα από τον δικό τους ιδιαί..
12,72€
Χωρίς ΦΠΑ:12,00€
Όταν έγινε η εισβολή της Ρωσίας στο ουκρανικό έδαφος, στις 24 Φεβρουαρίου 2022, τα αντανακλαστικά όλων μας δοκιμάστηκαν, ακόμα κι αν πιστεύαμε ότι αυτός ο πόλεμος δεν αφορούσε εμάς ή δεν θα μας επηρέαζε. Διαψευστήκαμε. Εδώ και ενάμιση χρόνο ζούμε μια νέα εκδοχή του Ψυχρού Πολέμου, ο κόσμος έχει χωρι..
13,78€
Χωρίς ΦΠΑ:13,00€
Οι "83 Ιστορίες Μπονζάι για το Σημείο Μηδέν" είναι η πρώτη ανθολογία διηγημάτων στα ελληνικά που συγκροτείται και εκδίδεται με αφορμή τη μαύρη επέτειο των δεκαπέντε χρόνων από τη μοιραία 11/09/2001 και την πτώση των Δίδυμων Πύργων της Νέας Υόρκης. Οι επιπτώσεις εκείνης της επίθεσης μεταλλασσόμενες ε..
13,30€
Χωρίς ΦΠΑ:12,55€
Ένα μωσαϊκό διηγημάτων… Για έρωτες που πονούν και έρωτες που ποθούν. Για έρωτες που μπλέκονται και έρωτες που λύνονται. Για έρωτες τυχερούς που βίαια διακόπηκαν νωρίς και τους άλλους, που ξέφτισαν από την προσδοκία της αθανασίας τους.Και γύρω τους, μέσα τους, άνθρωποι, με τις ιστορίες και τις αμαρτί..
13,00€
Χωρίς ΦΠΑ:12,26€
Το σαλόνι μας είναι ένα στοπ καρέ, ένα στιγμιότυπο ταινίας. Δεν ζούμε. Ποζάρουμε.Ένας σύζυγος που έχει απατήσει και το έχει μετανιώσει.Μια σύζυγος που σκοτώνει τον άντρα της από απόγνωση.Νέοι που οδηγούνται στο έγκλημα από πλήξη.Ενδοοικογενειακή βία και ένοχα, κρυμμένα μυστικά, που θέλουν να αποκαλυ..
10,60€
Χωρίς ΦΠΑ:10,00€
Η ελληνική διηγηματογραφία της Γενιάς του 1880 αποτελεί τις ρίζες της λογοτεχνικής μας παιδείας. Οι μεγάλοι συγγραφείς, ο Παπαδιαμάντης, ο Παλαμάς, ο Καρκαβίτσας και άλλοι, δίνουν το αφηγηματικό έναυσμα της ελληνικής πραγματικότητας στο αστικό τοπίο και στη ζωή της υπαίθρου. Με εικόνες ρεαλιστικές, ..
13,97€
Χωρίς ΦΠΑ:13,18€
Brand: Κίχλη
Το βιβλίο Απ? το μπαλκόνι να φύγεις! αποτελείται από 17 ιστορίες που διαδραματίζονται στη Θεσσαλονίκη. Καθώς διαλύεται η πυκνή γαλακτώδης ομίχλη, που συχνά σκεπάζει την πόλη, παρακολουθούμε τις ζωές ανθρώπων που ζουν και δρουν στα Λουτρά Φοίνιξ, στο λούνα παρκ της ΔΕΘ, στον εξώστη του κινηματογράφου..
11,00€
Χωρίς ΦΠΑ:10,38€
Η ΔΙΕΡΝΗΝΕΙΑ. Η ΧΛΑΙΝΗ Ο εφιάλτης, λοιπόν, ήταν ο εξής: Το κοριτσάκι να σκαρφαλώνει στα κάγκελα και να το βλέπω να πέφτει. Την ώρα εκείνη να βγαίνει η μητέρα του από την κουζίνα, να αντιλαμβάνεται την πτώση του παιδιού της και να φωνάζει σε έξαλλη κατάσταση: «Το αγόρι μου, σώστε το αγοράκι μου!». Μό..
10,00€
Χωρίς ΦΠΑ:9,43€
Οι παράξενες μέρες ανακοινώνουν την έκδοση της συλλογής διηγημάτων του συγγραφέα Χαράλαμπου Κόκκινου. Το βιβλίο κλείνει τη σειρά παράξενες μέρες στην Ελλάδα για το 2021. Η συλλογή κυκλοφορεί με εξώφυλλο φωτογραφία του Νίκου Πλεύρη. Την προλογίζει ο συγγραφέας ως εξής: Τα 28 διηγήματα αυτού του βιβλί..
10,60€
Χωρίς ΦΠΑ:10,00€
Brand: Νεφέλη
Ένα διόλου αξέχαστο ταξίδι με τον Υπερσιβηρικό και τριάντα τρεις ακόμα αφηγήσεις με άξονα την ιλαροτραγωδία του επουσιώδους και την αμφιλεγόμενη σοβαρότητα του ανθρώπινου βίου...
11,10€
Χωρίς ΦΠΑ:10,47€
Η συλλογή διηγημάτων «Οδηγίες για οικιακές βοηθούς» (πρώτη έκδοση στα ελληνικά 2018) σύστησε στο διεθνές κοινό, δέκα χρόνια μετά τον θάνατό της, μια σπουδαία συγγραφέα που είχε αδίκως περιπέσει στη λήθη. Το «Βράδυ στο παράδεισο», η δεύτερη συλλογή της Λουσία Μπερλίν, επιβεβαιώνει τη θέση της στο πάν..
20,00€
Χωρίς ΦΠΑ:18,87€
Η ζωή της Ασημίνας θα αλλάξει δραματικά μέσα σε ένα βράδυ, όταν πάει να ζητήσει εξηγήσεις από τον Ανέστη για την απρεπή συμπεριφορά του τη βραδιά των αρραβώνων της παιδικής της φίλης και του αδερφού της. Στο βιβλιοπωλείο του Ανέστη, η Ασημίνα θα βιώσει τον απόλυτο εφιάλτη του βιασμού και θα μείνει έ..
10,60€
Χωρίς ΦΠΑ:10,00€
Όσο καιρό άνθιζε η κουτσουπιά, ο πίνακας γέμιζε μωβ άνθη,σύννεφα, θάλασσες, πουλιά, πρόσωπα, μάτια, συλλαβές, λέξεις.Άφησε να του πιάσει το χέρι και μαζί χάραζαν γλώσσα καιγλώσσες. Ο ήλιος, η θάλασσα, η κουτσουπιά, η άνοιξη, η μάνα,έγιναν γράμματα δικά του. Τεντώθηκε τότε το σώμα, υψώθηκε τοβλέμμα τ..
11,11€
Χωρίς ΦΠΑ:10,48€
Brand: Πόλις
Ένα βαρετό πάρτι στην καλοκαιρινή Αθήνα αυξάνει τη μοναξιά των αποτυχημένων καλλιτεχνών που έχουν μαζευτεί για να σκοτώσουν την ώρα τους. Ο Μέγας Αλέξανδρος φεύγει για να κατακτήσει το Λονδίνο, αλλά εθίζεται στην ιντερνετική συνομιλία με μια κοπέλα που ζει στην Καισαριανή. Στ..
15,00€
Χωρίς ΦΠΑ:14,15€
Στην παρούσα έκδοση βρίσκονται για πρώτη φορά συγκεντρωμένα όλα τα ευρισκόμενα διηγήματα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη. Δίνεται έτσι η δυνατότητα να φωτιστούν εκ νέου τα ερωτήματα που απασχολούν την έρευνα του έργου του.Επιπλέον, δίνεται η ευκαιρία να προβληθεί ολόπλευρα ο θαυμαστός τρόπος με τον οποίο ο..
21,94€
Χωρίς ΦΠΑ:20,70€
Μια σειρά διηγημάτων που διερευνούν τον θεσμό της οικογένειας, της φιλίας και τις κλονισμένες σεξουαλικές σχέσεις. Με το άμεσο, απλό ύφος και με την κινηματογραφική τους ατμόσφαιρα, οι ιστορίες οικοδομούν ιδιαίτερους χαρακτήρες που αντιμαχόμενοι την πραγματικότητα που βιώνουν, ωθούνται στο χείλος τη..
16,00€
Χωρίς ΦΠΑ:15,09€
Το ταξίδι της ζωής είναι γεμάτο σημεία συνάντησης αλλά και φυγής, με τους παλαιούς και τους νέους συνοδοιπόρους σε κάθε παλαιό ή νέο μονοπάτι. Οι περιγραφές των γεγονότων που ζει ο άνθρωπος δεν είναι ψυχολογικής φύσεως όπως νομίζουμε σήμερα αλλά στιγμές συμβίωσης και δημιουργικότητας με τον άλλο. Τα..
13,30€
Χωρίς ΦΠΑ:12,55€
Μια γυναίκα προσκαλεί τον πρώην άντρα της και τους γονείς του για να τους δουν τα παιδιά στις διακοπές τους, δε φαντάζεται όμως ότι οι παππούδες θα αρχίσουν να χορεύουν γυμνοί στον κήπο. Μια μητέρα μαζί με την κόρη της εισβάλλει σε ένα σπίτι και αποσπά ένα προσωπικό αντικείμενο. Μια ηλικιωμένη κυρία..
10,90€
Χωρίς ΦΠΑ:10,28€
Έτσι είναι η ζωή… Μία φράση τόσο ασαφής, που οι απελευθερωτικές της ιδιότητες όμως μπορούν να μαγνητίσουν τον καθένα. Το βιβλίο αυτό δεν έχει άλλο στόχο παρά να απαντήσει στο ερώτημα «Πως είναι η ζωή;» και αυτό το προσπαθεί μέσα από δέκα διηγήματα γεμάτα έντονες συγκινήσεις, χιούμορ και προβληματισμ..
13,00€
Χωρίς ΦΠΑ:12,26€
ΠρόλογοςΖώντας στο ΜιλάνοΚυκλοφορούν φήμεςΔιατάχθηκε η νεκροψία της σορού του αναρχικού που πέθανε μετά τις βίαιες συγκρούσεις της ΠίζαςΜια ειρηνική διαδήλωση αμαυρώθηκε από ομάδα ταραχοποιώνΈνας συγγραφέας στο κίνημα..
10,60€
Χωρίς ΦΠΑ:10,00€
Brand: Μελάνι
Ὁ κύριος Βάγιος λοιπὸν τὸ πῆρε ἀπόφαση ἀπὸ κάποια στιγμὴ καὶ μετὰ ὅτι αὐτὸ ποὺ εἶχε δὲν ἦταν μαγαζί. Ἦτανμιὰ ἀλάνα γιὰ τὶς μανοῦβρες αὐτῶν ποὺ εἶχαν κάνει λάθος στὴ στροφή. Καὶ ἔτσι ἐπέστρεψε σὲ ἐκείνη τὴ φάση ποὺ δὲνἀνασηκωνόταν ἀπὸ τὴν καρέκλα του. Παρακολουθοῦσε τὰ αὐτοκίνητα νὰ ἔρχονται καὶ νὰ φ..
13,00€
Χωρίς ΦΠΑ:12,26€
Brand: Αρμός
Πρόσωπα οικεία, μα και παράξενα, συνθέτουν με τις ιστορίες τους απρόσμενες περιπέτειες που εκτυλίσσονται στο παρασκήνιο της επικαιρότητας. Αριστοτεχνικά πορτρέτα ανθρώπων που μέσα από χαμηλόφωνες εκμυστηρεύσεις ή βίαιες εξάρσεις, επιτρέπουν στον αναγνώστη να δει καίριες όψεις του εαυτού του. Αφηγήσε..
12,00€
Χωρίς ΦΠΑ:11,32€
Στα διηγήματα αυτού του βιβλίου θα συναντήσετε τη γοτθική ατμόσφαιρα, τη γοητεία του σκοταδιού, τον έρωτα και τον ρομαντισμό, τη λυρική γλώσσα, γραφικούς δανδήδες και εύθραυστες δεσποσύνες, επαύλεις, κεριά, φορέματα και άμαξες, όλα ωστόσο κρυψώνες για τη σήψη της κοινωνίας, την παρακμή του ψυχικού π..
13,00€
Χωρίς ΦΠΑ:12,26€
«Εγώ έχω τόση σχέση με υπολογιστές και τηλεδιασκέψεις, όση οι κάτοικοι της Σαχάρας με το κολύμπι» σκέφτεται ο αστυνόμος Χαρίτος όταν καλείται να εξιχνιάσει μια υπόθεση από το σπίτι. Πόσο διαφορετικές είναι οι εικόνες της πανδημίας στον καθένα μας και πόσο διαφορετικά μας επηρεάζουν; Ο Πέτρος Μάρκαρη..
13,78€
Χωρίς ΦΠΑ:13,00€
Brand: Κίχλη
ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ αυτής της συλλογής, ακόμα κι αν φορούν το ένδυμα της «μελλοντικής ιστορίας», μιλούν για το τώρα, για το ήδη συντελεσμένο – είναι ιστορίες από ένα περασμένο μέλλον. Και, βέβαια, στον πυρήνα τους βρίσκεται πάντα ο άνθρωπος· ο τρωτός, πάσχων άνθρωπος απέναντι στην αμείλικτη κυριαρχία τ..
14,00€
Χωρίς ΦΠΑ:13,21€
Η αιώνια απειλή της κατάληψης στο λύκειο και το πεζοδρόμιο του δημοκρατικού διαλόγου, οι αθυρόστομοι μαθητές και η εφαρμογή του point system, ο φανατικός φίλαθλος Γιώργος που… χάραζε παντού την ποδοσφαιρική του υπογραφή «George gate 3», η υπερπροστατευτική μάνα που περίμενε την κόρη της έξω από το σ..
12,00€
Χωρίς ΦΠΑ:11,32€
Οι ιστορίες που πραγματεύεται:Πραγματικά, τι έκανες στον πόλεμο γιαγιά; Ένας πατέρας περπατά τον δρόμο του γιου του ή μήπως είναι κόρη του; Σαν κάτι έλθει, το τοπίο αφουγκράζεται. Τα μήλα του παραδείσου δεν ήτανε χρυσά. Πώς το λένε το φεγγαράκι; Ένας ηθοποιός ανάμεσα στη στιγμή και την αι¬ωνιότητα. ..
14,84€
Χωρίς ΦΠΑ:14,00€
Brand: Κέδρος
Οι Ιστορίες της ερευνήτριας Νίνας Σίγμα συγκεντρώθηκαν με περίσσια φροντίδα και θρησκευτική ευλάβεια. Η συγγραφέας, απερίσπαστα αφοσιωμένη στη συλλογή του υλικού, διεξήγαγε επισταμένη έρευνα για να το σταχυολογήσει από ταξίδια σε κόσμους υπαρκτούς όσο και μυστηριακούς, σε τόπους οικείους όσο και δυσ..
11,00€
Χωρίς ΦΠΑ:10,38€
Μικρές ιστορίες βιωματικές και μυθοπλαστικές με άρωμα νοσταλγίας. Γέφυρα σε δυο γενιές με βλέμμα στραμμένο στο ιστορικό παρελθόν. Σχέσεις ανθρώπων, χαρακτήρων, συμπεριφορών τόσο διαφορετικών όσο και η μοναδικότητα του ατόμου. Μονόλογοι συμβολικοί, με ελλειπτικό λόγο που τολμούν να ξεδιπλώνουν στο χα..
14,00€
Χωρίς ΦΠΑ:13,21€
Το Ανθολόγιο «Λογοτεχνικά μονοπάτια», εμπεριέχει ποιητικά και διηγηματικά πονήματα πενηνταένα λογοτεχνών (ποιητών πεζογράφων), που εκφράζουν διαφορετικές πτυχές της ανθρώπινης εσωτερικότητας. Συναντώνται ιδιαίτερες ψυχοσυνθέσεις δημιουργών που ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα ενιαίο έργο με γνώμονα ..
14,84€
Χωρίς ΦΠΑ:14,00€
Άνθρωποι γύρω μας, δίπλα μας. Ορατοί και αόρατοι. Άλλοι με φανερές ζωές που ζουν την κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία και άλλοι με διάσπαρτα μέσα τους τα θρύμματα από πάθη και λάθη, από κρυμμένα μυστικά κι ενοχές, από ζωές που δεν έζησαν, που προσπαθούν να θάψουν στον αγκαθότοπο που τους δόθηκε ..
15,00€
Χωρίς ΦΠΑ:14,15€
Μετά Βίας Φωνές. Φωνές που παλεύουν να δραπετεύσουν, αλλά μένουν πάντα «φυλακισμένες» πίσω από τοίχους ή, ακόμα χειρότερα, πίσω από σκέψεις και δεν βγαίνουν ποτέ προς τα έξω. Και από την άλλη, σιωπηλές κραυγές από μάτια που μαρτύρησαν, αντικρίζοντας τη βία, αλλά σιώπησαν.Το Μετά Βίας Φωνές είναι η π..
12,72€
Χωρίς ΦΠΑ:12,00€
Η συλλογή διηγημάτων Μετά την αφύπνιση αποτελείται από είκοσι τέσσερα διηγήματα, ένα για κάθε ώρα της ημέρας. Ο όρος αφύπνιση του τίτλου αφορά τον κατακερματισμένο θεματικά πυρήνα των είκοσι τεσσάρων ιστοριών, που δεν είναι άλλος από το σημείο εκείνο –σημείο χωρίς σαφή διαχωρισμό– που η λογική συναν..
11,90€
Χωρίς ΦΠΑ:11,23€
Μια µεγάλη βεντάλια διηγηµάτων - απ’ την δυτική µεθόριο µέχρι την καρδιά της µεγαλούπολης. Οι ιστορίες ποικίλες - απ’ το ακραία αστείο µέχρι την δραµατική όψη της ζωής. Μια τοιχογραφία ηρώων κατά κανόνα ηττηµένων απ’ τον εαυτό τους ή απ’ τις συνθήκες. Γίνεται όµως άνθρωπος να θεωρήσει εαυτόν νικητή;..
21,10€
Χωρίς ΦΠΑ:19,91€
Οι μικρές ιστορίες με Άλογα είναι μία εξαιρετικά προσεγμένη συλλογή από σύντομα λογοτεχνικά διαμαντάκια, διασήμων και μη λογοτεχνών. Η συλλογή ξεκινά με τον Πλούταρχο και τον Βουκεφάλα και συνεχίζεται με Arthur Conan Doyle, Fyodor Dostoyevsky, Rudyard Kipling, Alexandre Dumas, Mark Twain, Alphonse d..
9,54€
Χωρίς ΦΠΑ:9,00€
Μια καταπληκτική συλλογή από μικρές ιστορίες με πρωταγωνίστριες αξιαγάπητες γάτες. Η συλλογή ξεκινά με έναν πολύ μικρό μύθο του Αισώπου και συνεχίζεται με γνωστές και άγνωστες στο ευρύ κοινό ιστορίες διάσημων ξένων λογοτεχνών, όπως ο Edgar Allan Poe, o Charles Baudelaire, o Rudyard Kipling, η Patric..
9,54€
Χωρίς ΦΠΑ:9,00€
Ο πρόωρος θάνατος ενός αβάφτιστου παιδιού, το δίλημμα ενός καλοσυνάτου χωρικού, η επίσκεψη μιας ζητιάνας, ένα ρόδι και μια γάτα. Η φωνή της Εντίθ Πιαφ, οι τύψεις ενός καλόγερου, ένα σεξουαλικό έγκλημα, οι υπολογισμοί δύο φοιτητών μαθηματικών. Μια επίσκεψη στην ψαραγορά, ένας αστυνομικός, μια ιδιωτικ..
12,00€
Χωρίς ΦΠΑ:11,32€
Τι κοινό έχουν η Μόνα Λίζα, η Κλεοπάτρα, ο Κολοκοτρώνης, η Κασσιανή και η Αυγούστα Θεοδώρα; Μια Γαλλίδα Σουλτάνα και η Μπουμπουλίνα; Η Άννα Κομνηνή και ο Μωυσής; Η βασίλισσα Αμαλία και ένα ορφανό φτωχόπαιδο στην Αγγλία; Ο ποιητής Πετράρχης και η Μύρτις; Η ωραία Ελένη και ένας τραπεζίτης, και αυτός μ..
17,70€
Χωρίς ΦΠΑ:16,70€
Να μείνει μεταξύ μας – Ο έρωτας απ’ το πολύ ως το ελάχιστοΝα μ’ αγαπάς όπως μπορείς.Δεν έχει προσδοκώμενα, δεν έχει εξαγόμενα.Αγάπησε.Κάνε λάθη, αμφισβήτησε, κλάψε, αλλά αγάπησε.Και δέξου την αγάπη όπως σου δίνεται.Μην τη βάλεις στο κρεβάτι του Προκρούστη για τη μετρήσεις με τη λογική και τον εγωισμ..
13,11€
Χωρίς ΦΠΑ:12,37€
Brand: Κέδρος
Πώς βρέθηκε μια γυναικεία θηλή σε ένα κουτάκι; Είναι ο φόβος για τις κατσαρίδες παράλογος; Ποια ηθοποιός υπήρξε η απόλυτη φαντασίωση για τους έφηβους του ’80; Πώς παίρνει φωτιά ο τζίτζικας; Θα έδινες το αυτοκίνητό σου για να ακούσεις ένα τραγούδι; Είναι αρετή ή κατάρα η γενναιοδωρία; Γιατί ήταν τόσο..
13,30€
Χωρίς ΦΠΑ:12,55€
Τα πιο πολλά κείμενα του βιβλίου γράφτηκαν στη διάρκεια της δίχρονης καραντίνας ως αντικαταθλιπτική ενασχόληση του νου και των χεριών κατά της μάστιγας του κορονοϊού. Τα έγραφα και τα έστελνα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σε φίλους ως χαιρετίσματα και σήματα ζωής. Έτσι βγήκαν από τα πακτωμένα πηγάδι..
15,50€
Χωρίς ΦΠΑ:14,62€
Το ποτήρι ξεχείλισε για τον Τζέιμπς Στόουν. «Ορκίζομαι», είπε, και κοίταξε ολόγυρα απελπισμένος, «ορκίζομαι ότι όλα αυτά φτάνουν για να σε κάνουν να θες να πουλήσεις την ψυχή σου στον Διάβολο! Κι εγώ θα την πουλούσα ευχαρίστως, για δυο δεκάρες!».Το διήγημα δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στην εφημερίδα ..
7,77€
Χωρίς ΦΠΑ:7,33€
Brand: Πόλις
«Και μη σας κάνει εντύπωση που, αν και νεκρός, μιλάω σαν να ’μουν ζωντανός». Ο παππούς επιστρέφει στο σπίτι μέσα σε μια όμορφη υδρία που τοποθετείται στο γείσο του τζακιού. Από κει μπορεί να βλέπει ολόκληρη την οικογένεια που έχει συγκεντρωθεί να τον τιμήσει. Και η ιστορία αρχίζει. Κάπου στα σύνορα ..
14,00€
Χωρίς ΦΠΑ:13,21€
Brand: Αρμός
«Στο χωριό όλοι τον φώναζαν ο νόθος… ο νόθος… κι έτσι τους φάνηκε κοντινό να τον ονομάσουν Όθωνα. Ο παππούς του το σκέφτηκε, γιατί δεν ήθελε το νόθο εγγόνι του να πάρει τ’ όνομά του, κι από την άλλη, μέσα στην τόση κακοτυχία του το παιδί, ας είχε τουλάχιστον ένα σπουδαίο όνομα, εξάλλου όλοι νόθο τον..
10,00€
Χωρίς ΦΠΑ:9,43€
Brand: Αίολος
Οι δώδεκα Κατευθύνσεις του Ανέμου (1975) είναι η πρώτη συλλογή διηγημάτων της μεγάλης αμερικανίδας συγγραφέως Ούρσουλα Κ. Λε Γκεν. Τα διηγήματα της συλλογής καλύπτουν τα δέκα πρώτα χρόνια της συγγραφικής της δραστηριότητας και σκιαγραφούν την εξέλιξή της, αλλά και προαναγγέλλουν το ύφος της, τη θεμα..
16,90€
Χωρίς ΦΠΑ:15,94€
Brand: Κάκτος
Αν δεν είσαι έτοιμος να αναλογιστείς τι έκανες μέχρι τώρα και να αλλάξεις τη ζωή σου, προτίμησε να μη διαβάσεις τούτο το διήγημα. Ένα πολύ διαφορετικό βιβλίο από ό,τι έχεις διαβάσει μέχρι σήμερα...Μετά την επιτυχημένη συν-συγγραφή δύο πολύ αναγνωρισμένων και σημαντικών best seller βιβλίων αυτοβελτίω..
11,66€
Χωρίς ΦΠΑ:11,00€
…Η ιδέα της «κειμενικής» συνάντησης τόσο αξιόλογων εκπαιδευτικών της τάξης και δημιουργών αφηγηματικών κειμένων γεννήθηκε στην υποφαινόμενη, μετά από πολλές αναγνώσεις αδημοσίευτων αλλά και αναδημοσιευμένων κειμένων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε άλλους ιστότοπους. Ειδικά, στις ημέρες του εγκλ..
9,54€
Χωρίς ΦΠΑ:9,00€
Η δημιουργική παραγωγή, όταν υπαγορεύεται από την εσωτερική ανάγκη της εξωτερίκευσης και της οριζόντιας κοινωνικότητας, δεν γνωρίζει όρια και περιχαρακώσεις. Οι εκπαιδευτικοί, λοιπόν, συνεχίζουν να γράφουν και, μετά την ενθουσιώδη υποδοχή του πρώτου τόμου, προσφέρουν και ένα δεύτερο, συλλογικό τόμο...
10,60€
Χωρίς ΦΠΑ:10,00€
Το βιβλίο του Παντελή Μελανοφρύδη "Οι Κλωστοί" αποτυπώνει με ενάργεια, μέσα από τον καθημερινό βίο, την πραγματική διάσταση της τραγωδίας των κρυπτοχριστιανών. Η προσεχής έκδοσή του και στη νεοελληνική γλώσσα θα διευκολύνει τη μελέτη-ανάγνωσή του και από τους μη γνωρίζοντες την ποντιακή διάλεκτο...
3,00€
Χωρίς ΦΠΑ:2,83€
Σύντομες ιστορίες της καθημερινότητας, γραμμένες σε απλή γλώσσα με ανατρεπτικό τρόπο. Με την σαφήνεια και την υπαινικτικότητά τους κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη.Χαρακτηριστικά τους στοιχεία είναι ο καυστικός τρόπος γραφής, οι ανατροπές και το μυστήριο: τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται κα..
9,22€
Χωρίς ΦΠΑ:8,70€
Oι "Χειρονομίες" αποτελούν κομβικό σημείο στο έργο του Flusser : συνθέτουν έναν στοχασμό που εκδιπλώθηκε στη διάρκεια μιας δεκαετίας (1978-1990) και που μπορούμε να συνοψίσουμε ως μία προσπάθεια αποκωδικοποίησης της βαθιάς κρίσης που διέρχεται ο πολιτισμός μας, μέσω της φαινομενολογικής προσέγγισης ..
13,00€
Χωρίς ΦΠΑ:12,26€
O συγγραφέας μέσα από 23 διηγήματα που εκτυλίσσονται στα πλαίσια της λογοτεχνίας του φανταστικού, επιχειρεί νακαθηλώσει τον αναγνώστη εμπλέκοντάς τον σε παράδοξες ιστορίες. Η πορεία που ακολουθείται είναι μονόδρομος μεπολλές εκπλήξεις και απρόοπτα μέχρι την τελική λύτρωση. Γλαφυρός λόγος, απρόσμενη ..
22,00€
Χωρίς ΦΠΑ:20,75€
Δεν είναι μόνο το άρωμα νοσταλγίας που αποπνέει το ταξίδι του αναγνώστη στα είκοσι έξι διηγήματα της συλλογής αλλά και η αγωνία της συγγραφέα να μην χαθεί το ήθος, ο πόνος, το πάθος και τα παθήματα ηρωίδων και ηρώων που χαρακτηρίζουν υπόρρητα, μέχρι και σήμερα, τη συλλογική ζωή και την ατομική σ..
16,00€
Χωρίς ΦΠΑ:15,09€
Το όνομα του αποστολέα το γνωρίζω, αλλά ακόμη κι αν σας το φανέρωνα εδώ και τώρα, για σας δεν θα ’ταν παρά ένα όνομα. Όσο για τις συσπάσεις των μυών στο πρόσωπό της, στο μέτωπο, στα μάτια κι ύστερα στα χείλη, την ώρα που το κόκκινο μελάνι διαβαίνει το νου με κατεύθυνση την καρδιά, είναι κάτι που θα ..
10,60€
Χωρίς ΦΠΑ:10,00€