Menu
Your Cart

Λογοτεχνικό Δοκίμιο

The book addresses an audience with no prior knowledge of the intricacies of translation practice and allows a rather pervasive view into issues arising in the study of translation. It shows how the study of translation may capture a reader's attention and what scholarly issues it may give rise to. ..
19,90€
Χωρίς ΦΠΑ:18,77€
Brand: Κάκτος
Πατρίδα στον καθένα μας λογίζεται ο τόπος όπου γεννήθηκε, όπου ανατράφηκε, όπου επιθυμεί να ζει, όπου επιλέγει να πεθάνει. Όλες οι παραπάνω προϋποθέσεις ισχύουν για τον Ugo Foscolo και τη Ζάκυνθο. Εκεί πρωτόειδε το φως κι έζησε περιχαρής και ανέμελος, μέχρι τα δεκατέσσερά του, όταν για οικογενειακού..
31,80€
Χωρίς ΦΠΑ:30,00€
Έχει, άραγε, σήμερα η Παιδική Λογοτεχνία τη θέση που της αξίζει; Πώς λειτουργεί η ανάγνωση παιδικών βιβλίων στην ψυχοσύνθεση ενός μικρού παιδιού; "Ανοίγει, άραγε, πόρτες στη θάλασσα"; Ποιες είναι οι κυρίαρχες αξίες και ποια τα πρότυπα που αναδύονται μέσα από τα βραβευμένα παιδικά βιβλία από τον επίσ..
15,00€
Χωρίς ΦΠΑ:14,15€
Έκτακτη η συμμετοχή μου σ' αυτή τη γραπτή κι επομένως διαρκέστερη ανατύπωση της βραδιάς, που τιμητικά αφιερώθηκε σε όσα πρόσφεραν στα Γράμματα η Ελένη Ουράνη και ο Πέτρος Χάρης. Κι αυτό μου δίνει την πολύτιμη ευκαιρία γραπτά και με μεγάλη, έστω, καθυστέρηση να καταθέσω τη σεπτή σχέση μου με τα πρόσω..
9,54€
Χωρίς ΦΠΑ:9,00€
Brand: Στιγμή
"Ένας καλλιτέχνης μπορεί να ευστοχήσει ή να αστοχήσει στο έργο του, δηλαδή να κερδίσει ή να χάσει τη ζωή του. Ωστόσο, αν μπορεί να πει στο τέλος της προσπάθειάς του ότι κατάφερε να απαλύνει ή να μειώσει όλες τις δουλείες που βαρένουν τους ανθρώπους, τότε είναι, σε ένα μεγάλο βαθμό, δικαιωμένος, και ..
8,48€
Χωρίς ΦΠΑ:8,00€
Δεν υπάρχει αµφιβολία, η µορφή του Άλµπερτ Αϊνστάιν έχει ξεπεράσει τα όρια του χώρου της επιστήµης και έχει γίνει παγκόσµιο σύµβολο του σύγχρονου κόσµου, του οποίου η αναγνωρισιµότητα συγκρίνεται µόνο µε τους σταρ-µύθους του Χόλλυγουντ. Και όχι µόνο για το ιδιόρρυθµο χτένισµά του ή για το ότι κέρδι..
12,90€
Χωρίς ΦΠΑ:12,17€
«Γεννήθηκα ελεύθερη μέσα σε μια κοινωνία ανελεύθερων. Γεννήθηκα γυναίκα μέσα σε μια κοινωνία ανδρών, ανυπότακτη σ’ ένα προκαθορισμένο πεπρωμένο.Πώς θα επιβίωνα άραγε; Ούτε η ίδια ήξερα. Κι όμως, επιβίωσα. Και δεν επιβίωσα απλά. Έζησα.»Η Madame de Stael, ή αλλιώς Αν-Λουίζ Ζερμαίν, ήταν μια γυναίκα σα..
14,00€
Χωρίς ΦΠΑ:13,21€
Η αναγκαιότητα του παρόντος βιβλίου βασίζεται στην ακόλουθη εκτίμηση: ο ερωτικός λόγος χαρακτηρίζεται σήμερα από μιαν άκρα μοναξιά. Το λόγο αυτό τον μιλούν χιλιάδες υποκείμενα (ποιος ξέρει, άραγε;), αλλά δεν τον στηρίζει κανείς. Τον έχουν εγκαταλείψει πλήρως οι περιρρέουσες γλώσσες, οι οποίες ή τον ..
16,50€
Χωρίς ΦΠΑ:15,57€
Brand: Αρμός
Η ανεύρεση και κριτική έκδοση για πρώτη φορά (editio princeps) των δύο τραγωδιών του έως τώρα άγνωστου στα γράμματα Ζαχαρία Καραντινού, γραμμένες στα αρχαία ελληνικά στις αρχές του 18ου αιώνα (ο Άβελπιθανόν την τελευταία εικοσαετία του 17ου) έχει πολλαπλή σημασία για πολλούς τομείς του νεοελληνικού ..
28,01€
Χωρίς ΦΠΑ:26,42€
Η Αυτοπεποίθηση, κείμενο του 1841, αποτελεί πιθανότατα την εμφατικότερη δήλωση γύρω απ’ το θέμα που κυριαρχεί στην πλούσια δοκιμιογραφία του Αμερικανού υπερβατιστή φιλοσόφου Ραλφ Γουάλντο Έμερσον: την ανάγκη να απαλλαγεί κάθε άνθρωπος από τον κομφορμισμό και τη συμβατικότητα και να πορευτεί σύμφωνα ..
7,77€
Χωρίς ΦΠΑ:7,33€
Μια κατάδυση στα μυστήρια των ωκεανών.Μια γνωριμία με τη γοητεία της θάλασσας, αλλά και με όσους την εξερεύνησαν, τη χαρτογράφησαν και θέλησαν να την υποτάξουν.Ένας ύμνος στην αδάμαστη περιέργεια, την πανάρχαια κινητήρια δύναμη που μας ωθεί να γνωρίσουμε, να κατανοήσουμε τον κόσμο, αυτήν που στον ρο..
17,70€
Χωρίς ΦΠΑ:16,70€
Έχω ήδη πει πολλά προκειμένου να δείξω ότι το διάβασμα είναι μια από τις πιο φτηνές διασκεδάσεις? ίσως η φτηνότερη μετά το να ακούς ραδιόφωνο. Ξεκινώντας από το ερώτημα αν ξοδεύει περισσότερα στο διάβασμα ή στο κάπνισμα, ο Τζορτζ Όργουελ στα απολαυστικά αυτά κείμενα εξετάζει μια σειρά από θέματα: απ..
9,90€
Χωρίς ΦΠΑ:9,34€
Brand: Πόλις
Στη μακρά σειρά του ιστορικού κακού, η γενοκτονία των Εβραίων κατέχει μοναδική θέση. Μο-ναδική δεν σημαίνει και μόνη. Η μοναδικότητα της εβραϊκής γενοκτονίας οφείλεται στον λόγογια τον οποίο έγινε (επειδή οι Εβραίοι είχαν διαπράξει το αποτρόπαιο έγκλημα να γεννηθούν) καιστον τρόπο με τον οποίο έγινε..
7,99€
Χωρίς ΦΠΑ:7,54€
Είναι η ζωή τέλεια; Είναι ο κόσμος ιδανικός; Όχι, ούτε χρειάζεται για να είμαστε ευτυχισμένοι. Όμως πώς το εξηγείς αυτό σ’ ένα δεκαεξάχρονο κορίτσι σαν την Άσπα; Σε ποια τελειότητα πιστεύει; Ποιο είναι για την ίδια το τίμημα της ευτυχίας;«Γιατί να μην υπάρχει μια εφαρμογή, να την κατεβάζεις και να φ..
13,00€
Χωρίς ΦΠΑ:12,26€
Brand: Νήσος
Στη σημαντική του μελέτη "Πάνω στη μεταγλώσσα μιας τυπολογικής περιγραφής της κουλτούρας", ο Γιούρι Λότμαν επισημαίνει ότι συλλαμβάνουμε τον κόσμο στη βάση μιας χωρικής δομής στην οποία ουσιαστικό ρόλο παίζει η έννοια του ορίου. Κάθε κουλτούρα τέμνει τον κόσμο στον "δικό της" εσωτερικό χώρο και στον..
4,00€
Χωρίς ΦΠΑ:3,77€
Δύο καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες και διαφορετικές γενιές, ο Άγγλος σκηνοθέτης Κεν Λόουτς και ο Γάλλος συγγραφέας Εντουάρ Λουί, συζητούν για τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία και την πολιτική. Πώς μπορεί η τέχνη να προσεγγίσει το ζήτημα της ταξικής βίας και ποιος είναι ο ρόλος τη..
8,50€
Χωρίς ΦΠΑ:8,02€
Η ευτυχία είναι πάνω απ’ όλα στάση ζωής! Είναι θέμα οπτικής τών όσων σου συμβαίνουν, είναι επιλογή τού πόσο είσαι έτοιμος να αγαπήσεις τον εαυτό σου και όλα όσα τον περιβάλλουν, όπως ήδη είναι. Δεν είναι κάτι που επιτυγχάνεται μόνο με την απόκτηση υλικών αγαθών, μιας υψηλόβαθμης θέσης ή της “τέλειας..
17,00€
Χωρίς ΦΠΑ:16,04€
Η ιστορία ενός έρωτα που κρατάει σαράντα πέντε χρόνια με αμείωτη ένταση και καθημερινό πάθος...
5,50€
Χωρίς ΦΠΑ:5,19€
/ Γιατί, ενώ ο Δαρβίνος έκανε τη μεγαλύτερη επιστημονική ανακάλυψη του 19ου αιώνα, εξακολουθεί στις μέρες μας να μένει εκτός ύλης στα σχολεία της Ελλάδας και άλλων χωρών; / Ποιες είναι οι είκοσι διαχρονικές αλήθειες για τη φενάκη του εγχώριου λαϊκισμού; / Γιατί οφείλουμε την ταυτότητά μας ως Νεοέλλη..
12,20€
Χωρίς ΦΠΑ:11,51€
Ο Ευριπίδης υπήρξε δεινός ψυχολόγος, βαθύτατος γνώστης της ψυχής, κυρίως της γυναικείας. Η ανατομική ματιά του στον εσώτατο ψυχικό κόσμο των ηρωίδων του και οι οξυδερκείς απεικονίσεις του των ανθρώπινων συμπεριφορών κλείνουν μέσα τους τα στοιχεία της διάρκειας, τα στοιχεία δηλαδή της αιώνιας και ανα..
21,00€
Χωρίς ΦΠΑ:19,81€
Brand: Ίκαρος
Το όραμα του Σικελιανού για μια νέα παγκόσμια τάξη βασισμένη σε πανάρχαιες πνευματικές αρχές επηρέασε ολόκληρο το λογοτεχνικό έργο του. Και όπως κάθε πραγματικός οραματιστής, είχε συγκεκριμένες και πρακτικές προτάσεις τις οποίες κατέθεσε στα γραπτά του. Το όραμά του προέκυψε ως απάντηση στα κοινωνικ..
18,00€
Χωρίς ΦΠΑ:16,98€
Brand: Ίκαρος
Τα εκατόν τριάντα επιλεγμένα αποσπάσματα πεζού λόγου του Ελύτη, που περιλαμβάνει το βιβλίο, διαμορφώνουν μιαν άλλου είδους πατριδογνωσία. Η Ελλάδα, η ιστορία του ελληνισμού, η ελληνική γλώσσα, η ελληνική θάλασσα - το Αιγαίο, η ελληνική φύση, η ελληνική τέχνη και η ελληνική πραγματικότητα αποτελούν τ..
11,00€
Χωρίς ΦΠΑ:10,38€
Η Ιστορία της Ανάγνωσης είναι ένα εμβριθές, έξοχο βιβλίο, μια αποθησαύριση γνώσης,ιστοριών και εικόνων, που μας οδηγεί σε ένα αξέχαστο ταξίδι. Απεριόριστα ενδιαφέρον και διασκεδαστικό, μια εις βάθος διερεύνηση του τι σημαίνει να είσαι αναγνώστης βιβλίων.Η Ιστορία της Ανάγνωσης μας υπενθυμίζει με τρό..
18,00€
Χωρίς ΦΠΑ:16,98€
Η παρουσίαση της ελληνικής ιστοριογραφίας περί του ελληνικού βιβλίου κατά τα τελευταία σαράντα χρόνια είχε ως έναυσμα και αφετηρία τη σκέψη του ιστορικού του βιβλίου καθηγητή Henri-Jean Martin να ενταχθεί η ιστορία του ελληνικού βιβλίου στο διεθνές του πλαίσιο και να γνωρίσει η ξένη επιστήμη τις πρό..
5,97€
Χωρίς ΦΠΑ:5,63€
Η λογοτεχνική κίνηση του '30 (γενιά του τριάντα) δεν είναι μία ακόμη λογοτεχνική γενιά η οποία διαδέχτηκε τις προηγούμενες για να ακολουθήσουν οι επόμενες. Υπήρξε η κορύφωση μίας εξελικτικής πορείας η οποία ισορροπούσε ανάμεσα στην παράδοση και τις δυτικές επιρροές. Μία πορεία με βήματα εμπρός και β..
15,90€
Χωρίς ΦΠΑ:15,00€
Πριν από εκατομμύρια χρόνια, οι πρώτοι άνθρωποι αποίκισαν τεράστιες εκτάσεις στη βόρεια Αφρική, στην Ευρώπη και την Ασία. Στις διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες της εποχής εκείνης, οι αρχαίοι άνθρωποι εξελίχθηκαν σε διαφορετικά είδη, που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ακουστά, όπως homo neandert..
16,96€
Χωρίς ΦΠΑ:16,00€
Brand: Έρμα
Πώς μπορούμε να προτάξουμε μια ανατρεπτική θεωρία κοινωνικής δράσης με θεμέλιο την ουτοπική επιθυμία, τη ριζωμένη μέσα στην ανθρώπινη ψυχή; Ποια σημασία και ποια χρήση μπορεί να έχει ο ουτοπικός προσανατολισμός, ο οποίος γεννά το μέλλον από τον εαυτό του, και του οποίου το παρελθόν είναι αποκλειστικ..
8,00€
Χωρίς ΦΠΑ:7,55€
Η Λογοτεχνία δεν είναι μια τέχνη παγκόσμια. Ή, πιο σωστά, δεν είναι με τον ίδιο τρόπο που είναι παγκόσμιες η μουσική ή η ζωγραφική. Η αιτία γι' αυτό βρίσκεται, φυσικά, στην πρώτη ύλη της, τον λόγο, που διαμοιράζεται στις διάφορες γλώσσες και, λειτουργώντας ταυτόχρονα σα σύνορο και διαχωριστική γραμμ..
7,42€
Χωρίς ΦΠΑ:7,00€
Τι είναι λοιπόν η εξωσωματική; Είναι ένα χαστούκι που τρέχει με ταχύτητα φωτός και σκάει στο πρόσωπό σου με τέτοια δύναμη που σε ταρακουνά,σε στροβιλίζει και σε ζαλίζει για μέρες, μήνες, μπορεί και για χρόνια. Είναι μια λέξη σύνθετη. Αυτό το πρώτο συνθετικό. Αυτό το "έξω". Πόσο ξένο, πόσο τρομαχτικό..
10,00€
Χωρίς ΦΠΑ:9,43€
Μια φορά κι έναν καιρό…… και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα…… ή μήπως όχι;Κάθε παραμύθι ξεκινάει και τελειώνει κάπως έτσι.Πολλές φορές αναρωτήθηκα γιατί κανένα δε συνεχίζει. Γιατί όλα σταματούν εκεί; Τι πάει να πει: «Ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα»; Καλύτερα από τι; Από ποιους; Μήπως ο ποι..
12,72€
Χωρίς ΦΠΑ:12,00€
Ο δικός μου κόσμος δεν είναι ο κόσμος των θεωριών. Οι σκέψεις αυτές είναι σκέψεις ενός πρακτικού. Το έργο κάθε μυθιστοριογράφου περιλαμβάνει μια εγγενή αντίληψη της ιστορίας του μυθιστορήματος, μια ιδέα για το τι εστί μυθιστόρημα. Σ’ αυτήν ακριβώς την ιδέα περί μυθιστορήματος, που εμπεριέχεται στα μ..
16,00€
Χωρίς ΦΠΑ:15,09€
Δευτέρα. Κοιμήθηκα πολύ αργά την προηγούμενη. Σηκώθηκα πολύ νωρίς. Ανεβαίνουμε το λιμάνι της Νέας Υόρκης. Καταπληκτικό Θέαμα παρά την καταχνιά ή και εξαιτίας της. Εδώ βρίσκονται η τάξη, η εξουσία, η οικονομική ισχύς. Η καρδιά τρέμει μπροστά σε τόση θαυμαστή απανθρωπιά.Αποβιβάζομαι τελικά στις 11 το ..
9,90€
Χωρίς ΦΠΑ:9,34€
Το βιβλίο παρουσιάζει τη σύγχρονη θεωρία για τους θεσμούς, όπως αυτοί έχουν διαμορφωθεί στις φιλελεύθερες δημοκρατίες. Η θεσμική θεωρία χρησιμοποιεί τα εργαλεία της οικονομικής επιστήμης αλλά και άλλων κοινωνικών επιστημών και της ψυχολογίας για να απαντήσει σε ερωτήματα όπως:- τι είναι το κράτος δι..
11,99€
Χωρίς ΦΠΑ:11,31€
Brand: Ίκαρος
Ο Ίων, ένα ημίαιμο λαμπραντόρ που ζει στην Αθήνα με τον Άνθρωπό του, φιλομαθής και περίεργος παρατηρητής του κόσμου γύρω του, αιφνιδιάζεται διαρκώς και επιχειρεί να λύσει τις απορίες που τον βασανίζουν. Πώς είναι δυνατόν να έχει πρόγονο τον γκρίζο λύκο; Ψάχνει απάντηση στον Δαρβίνο, στα μυστήρια της..
12,00€
Χωρίς ΦΠΑ:11,32€
Τι είναι η Άνοιξη, πέρα από «το παλιότερο σχήμα λόγου στα κατάστιχα»; Ένα παράξενο βιβλιαράκι κάποιου μοντερνιστή Αμερικανού που τυπώθηκε στη Γαλλία από τον εκδότη του Οδυσσέα; Ένα εκρηκτικό μανιφέστο -πεζό; ποιητικό;- που ανεβάζει τη φαντασία στην εξουσία 4-5 δεκαετίες πριν ο Μάης του ’68 «κατοχυρώ..
11,10€
Χωρίς ΦΠΑ:10,47€
Brand: Key Books
Μπαμπάς είναι αυτός που ξυπνάει στις τρεις το πρωί να σου φέρει νερό όταν διψάς.Μπαμπάς είναι αυτός που κάνει ατέλειωτες κωλοτούμπες σε σένα και τους κολλητούς σου.Μπαμπάς είναι αυτός που περιμένει τα νέα σου σαν τρελός, αλλά ποτέ δεν θα σ’ το πει.Μπαμπάς είναι αυτός που η μυρωδιά του είναι η πιο μα..
13,99€
Χωρίς ΦΠΑ:13,20€
Brand: Opera
«Πρέπει να σας πω ότι αυτά τα μαθήματα τα αυτοσχεδίασα λίγο πριν έρθετε εσείς εδώ: δεν είμαι συστηματικός, δεν είμαι ούτε κριτικός ούτε θεωρητικός, οπότε αρχίζω να ψάχνω λύσεις μόλις μου τεθεί το πρόβλημα.» Έτσι ξεκινάει το πρώτο από τα οκτώ μαθήματα που έδωσε o Χούλιο Κορτάσαρ, το φθινόπωρο του 198..
21,20€
Χωρίς ΦΠΑ:20,00€
Brand: Κίχλη
ΣΤΑ Μαύρα Τετράδια του Μάρτιν Χάιντεγκερ και στο Glossarium του Καρλ Σμιτ –τα πιο σκοτεινά ημερολόγια στην ιστορία της φιλοσοφίας–, οι δύο κορυφαίοι στοχαστές του Τρίτου Ράιχ καταδύονται στον ένδον εαυτό δίχως δίχτυ ασφαλείας. Καθώς καταφεύγουν στην εξομολογητική γραφή, οι ηττημένες φασιστικές ιδέες..
14,50€
Χωρίς ΦΠΑ:13,68€
ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΟΛΩΜΟΗ ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΠΟΛΙΤΗ (Ο Ανδρέας Λασκαράτος και οι Ριζοσπάστες)Ο ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣΜΙΑ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ : ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΣ( 1832 - 1896 )ΕΠΙΜΕΤΡΟΑνδρέα Λασκαράτου : "Ο Πνίχτης"Παναγιώτη Πανά : ΠοιήματαΜικέλη Άβλιχου : Ποιήματα..
7,42€
Χωρίς ΦΠΑ:7,00€
Το πρώτο δοκίμιο συνιστά μια πραγματεία στον λογοτεχνικό κυβισμό, με εμφανή στόχο να καταλήξει -μέσω της αναδόμησης, της σύγκρισης και της συνεκδοχής- στο απόλυτο μοντερνιστικό αξίωμα: οι λέξεις, το εργαλείο δηλαδή του λογοτέχνη, είναι μέσο αδόκιμο, ατελές και ατελέσφορο σε σύγκριση με τον χρωστήρα,..
15,00€
Χωρίς ΦΠΑ:14,15€
Εδώ και μισό δισεκατομμύριο χρόνια έχουν συμβεί πέντε μαζικοί αφανισμοί, κατά τους οποίους η βιοποικιλότητα μειώθηκε ξαφνικά και δραματικά.Επιστήμονες σε όλο τον κόσμο παρακολουθούν τον έκτο αφανισμό, που προβλέπεται πως θα είναι ο πιο σαρωτικός από τότε που η πρόσκρουση του αστεροειδούς εξόντωσε το..
18,80€
Χωρίς ΦΠΑ:17,74€
Η έκδοση αυτή παρουσιάζει τον Νεοελληνιστή Μ. Γ. Μερακλή, και ειδικότερα την προσφορά του στη μελέτη της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας αλλά και τη συμβολή του στη Νεοελληνική Κριτική.Στο Πρώτο Μέρος εξετάζονται τα παρακάτω:1. Βιβλία - Μελέτες του Μ. Γ. Μερακλή για θέματα και πρόσωπα της νεοελληνικής λογο..
15,90€
Χωρίς ΦΠΑ:15,00€
Brand: Ρώμη
«… Δεν έχω λόγια. Για τον Κήπο σου λέω! Ένα μωσαϊκό ομορφιάς. Όχι κάπου αλλού, εδώ. Όχι θεϊκή, ανθρώπινη. Η μόνη υποστατή. Η μόνη που αξίζει άλλωστε. Όχι σε κάποιον χρόνο μέλλοντα, σαν υπόσχεση ή τιμωρία. Όλα, εδώ, τώρα και για πάντα. Κοιτούσα γύρω μου έκπληκτος, δεν ήξερα πού να πρωτοαπιθώσω το βλέ..
12,00€
Χωρίς ΦΠΑ:11,32€
Brand: Κέδρος
«Αριστούργημα» είχε χαρακτηρίσει ο Ζήσιμος Λορεντζάτος το ποίημα «Εν τω μηνί Αθύρ» του Κ.Π. Καβάφη. Είναι πράγματι. Γιατί όμως; Πώς είναι δυνατόν ο ιδιοφυής ποιητής να το έγραψε για κάποιον τυχαίο, και άγνωστο νέο, που χάθηκε στο άνθος της ηλικίας του στην πολύμορφη και αινιγματική Αλεξάνδρεια;Μήπως..
9,50€
Χωρίς ΦΠΑ:8,96€
Brand: Κέδρος
Η καθημερινή ζωή παρουσιάζει αμέτρητες δυσκολίες. Οι εργασιακές και οικογενειακές υποχρεώσεις µάς εξαντλούν. Η τεχνολογία µάς παρέχει πράγµατι απεριόριστες πληροφορίες, όχι όµως και αυτά που επιθυµούµε: ικανοποίηση, χαρά, αισθήµατα πληρότητας και ευεξίας. Θα ήταν ίσως ιδανικό αν μπορούσαμε να δραπετ..
15,50€
Χωρίς ΦΠΑ:14,62€
«Σκοπός τής μελέτης μου είναι να διερευνήσω και να αναδείξω μια ποιητική φυσιογνωμία με ισχυρό αποτύπωμα στους κόλπους της γενιάς της [Γενιάς του ’70] και, βέβαια, στην ποιητική παρακαταθήκη του 20ου και του 21ου αιώνα».Γιάννης Η. ΠαππάςΟ Γιάννης Η. Παππάς με διεισδυτικό βλέμμα ευθυκρισίας και τόλμη..
12,00€
Χωρίς ΦΠΑ:11,32€
Brand: Κέδρος
Είναι γνωστό το ενδιαφέρον του Ζιλ Ντελέζ σε όλη τη διάρκεια της ζωής και του έργου του για τη συσχέτιση λογοτεχνίας-φιλοσοφίας. Για τον ίδιο, ήδη από τη δεκαετία του 1950 η λογοτεχνία νοείται ως η προσπάθεια να ερμηνεύσουμε μ’ έναν ευφυή τρόπο τους μύθους που δεν κατανοούμε πια. Στο βιβλίο αυτό προ..
14,00€
Χωρίς ΦΠΑ:13,21€
Ο Μάρπα συγκλονίστηκε σφόδρα όταν σκοτώθηκε ο γιος του, κι ένας από τους μαθητές του τού είπε: "Πάντοτε μας λέγατε ότι τα πάντα είναι αυταπάτη. Με το θάνατο του γιου σας τι γίνεται, δεν είναι, μήπως, μια αυταπάτη;" Και ο Μάρπα απάντησε: "Ασφαλώς, αλλά ο θάνατος του γιου μου είναι μια υπερ-αυταπάτη."..
13,00€
Χωρίς ΦΠΑ:12,26€
Η δημιουργική γραφή έχει εξελιχθεί σε εξαιρετικά οργανωμένο πανεπιστημιακό κλάδο, με δημοφιλή μαθήματα και υψηλού κύρους προγράμματα σπουδών παγκοσμίως. Το ανά χείρας βιβλίο είναι απαραίτητο στους φοιτητές και δασκάλους δημιουργικής γραφής, αλλά και σε καθέναν που φιλοδοξεί να εκδώσει τη συγγραφική ..
26,00€
Χωρίς ΦΠΑ:24,53€
Σαν έρωτας Αρχάγγελοςεμφανίστηκες στη ζωή μουκαι μ’ ένα γλυκό φιλί σουμ’ έκανες να σ’ ερωτευτώ,μονάχα για να φύγεις βιαστικάκαι να μ’ αφήσεις αγκαλιάμε δεκάδες «γιατί», σαν να μησήμαινα τίποτα για εσένα.Ήθελα τόσα να σου πω, μα εσύφρόντισες να διατηρήσειςμια αγεφύρωτη απόστασημεταξύ μας, με αποτέλεσ..
13,86€
Χωρίς ΦΠΑ:13,08€
Η αρχαία φιλοσοφία του ουάμπι σάμπι, που στα ιαπωνικά σημαίνει «η ομορφιά της ατέλειας», είναι ένας αυθεντικός, προσωπικός και εναρμονισμένος με τη φύση τρόπος να φροντίσουμε τον εαυτό μας, να ανακτήσουμε την εσωτερική αρμονία και να εξελιχθούμε. Όπως ακριβώς ένα κύπελλο από πηλό δουλεμένο στο χέρι ..
9,90€
Χωρίς ΦΠΑ:9,34€
Λαϊκά παραμύθια και μυθολογικές ιστορίες στα σταυροδρόμια του συλλογικού φαντασιακού, όπου η πνευματικότητα του θαυμαστού συναντά την πραγματικότητα της επαγρύπνησης. Αφηγήσεις από την παγκόσμια προφορική λογοτεχνία των λαών για την αειφορία, την προστασία της άγριας ζωής, τη διαχείριση των φυσικών ..
14,00€
Χωρίς ΦΠΑ:13,21€
Brand: Πόλις
Καμιά φορά, όταν το φως χαμηλώνει και μεγαλώνουν οι σκιές, μου φαίνεται ότι κυκλοφορώ σ’ αυτούς τους δρόμους χρόνια και χρόνια ατέλειωτα, ολόκληρο αιώνα, ότι ξέρω πια κάθε δέντρο, κάθε λακκούβα, κάθε σπίτι, πηγαίνω πια με τα μάτια κλειστά, είμαι πια δρόμος κι εγώ, πότε άδειος πότε γεμάτος, πότε με φ..
14,00€
Χωρίς ΦΠΑ:13,21€
Ο Χούλιο Κορτάσαρ είναι ευρέως γνωστός ως ένας από τους σημαντικότερους Λατινοαμερικανούς συγγραφείς, που με το μυθοπλαστικό τους έργο σφράγισαν την ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Πολύ λιγότερο γνωστό παραμένει, ωστόσο, το εκτενές δοκιμιακό / κριτικό του έργο, το οποίο, πλην της φιλολογικής το..
12,00€
Χωρίς ΦΠΑ:11,32€
Brand: Κάκτος
Εκεί που περπατάς αμέριμνος στη Βεΐκου, πέφτεις πάνω σε έναν policeman που σου ζητά την ταυτότητά σου. Κατ’ αρχάς, μη βρίσεις (απ΄ έξω σου˙ βρίσε όσο θες από μέσα σου), διατήρησε την ψυχραιμία σου, γιατί δικαιούνται να το κάνουν. Εσύ, όμως, τι δικαιούσαι να κάνεις; Πώς θα βρεις, άραγε, το δίκιο σου;..
15,37€
Χωρίς ΦΠΑ:14,50€
Γιατί ο γείτονάς σου στον κάτω όροφο θα ζήσει περισσότερο από εσένα;Τι χρώμα είναι ο καθρέφτης;Πόσο ζυγίζει το σφυρί του Θορ;Γιατί δεν μπορούμε να ταξιδ