Menu
Your Cart

Ελληνική Ποίηση

προσταγήΝα αφήσεις τα όνειρά μου ήσυχα.Μου έρχεσαι σαν βασιλιάςΑπόλλωνας, με φαρδιές πλάτες και φωνήαπό κέδροΚουρνιάζεις δίπλα μου κάτω από το διπλό πάπλωμαΌχι, λες, δεν με πειράζει η αναπνοή σουπου μυρίζει δίψα και σκόρδο, θέλω να τηναναπνέω,να εισπνέω τα μπαχαρικά του κορμιού σουκαι να εκπνέω φιλι..
10,60€
Χωρίς ΦΠΑ:10,00€
Brand: Νεφέλη
Ποιες σκιέςεπιστρέφουνστο λίκνο τους;Ποιοι κοιμούνταιστην πάτρια γη;Ποια σελήνηλευκάζει στη θλίψη τους;Ποιας λήθηςτους δρέπει η φωνή;[Από την έκδοση]..
12,80€
Χωρίς ΦΠΑ:12,08€
Brand: Κάκτος
Encore: Μία μικρή παρότρυνση στο τέλος της συναυλίας οδηγεί τον καλλιτέχνη να εκτελέσει ένα από τα αγαπημένα του κομμάτια, ως πράξη ευχαριστίας, ανταπόδοσης και τιμής προς το κοινό. Ένα «φυλαχτό» που το κρατάει για το τέλος.En core: Στον πυρήνα και στην ουσία.Τι συνδέει αυτά τα δύο;Η ποίηση... μια τ..
10,60€
Χωρίς ΦΠΑ:10,00€
Το φως και το εσύ. Το εύθραστον και μια Κυριακή.Όλα σε ένα περίεργο τώρα. Εκεί όπου χωράει μόνο η ψυχή.Με μάτια κλειστά και καρδιά ανοιχτή.Μια ευχή, μια ελπίδα κι ένα εγώ, το δικό σου.Είναι ανάσα η ποίηση κι ας ανέπνεες τόσο καιρό δίχως της.Σκέψεις που γίνονται λέξεις.Εικόνες κατευθείαν συναίσθημα.Ε..
10,60€
Χωρίς ΦΠΑ:10,00€
Brand: Κέδρος
Ο χρόνος είναι το ρολόι που λέει λάθος την ώρα, το παρελθόν που πρόκειται εκ νέου να λάβει χώρα. Η ξανθιά που 'δες χθες στο χαμάμ είν' η Εύα, η ερωμένη του Αδάμ. [Από την έκδοση] Αναγνώριση Επεισόδιο Behind the arras Πολύφημος Altamira Προσόψεις Ανακτήσεις Μια παρτίδα σκάκι Κληρωτός Vivere pericolos..
8,90€
Χωρίς ΦΠΑ:8,40€
Brand: Αιώρα
Οι δύο ομιλίες του Γιώργου Σεφέρη που εκφώνησε στα γαλλικά κατά την απονομή του Νόμπελ Λογοτεχνίας στη Σουηδική Ακαδημία το 1963, με θέμα τη νεότερη ελληνική παράδοση, την ελληνικότητα και την ελληνική γλώσσα.Η έκδοση περιλαμβάνει τις δύο ομιλίες του στα γαλλικά καθώς και τη μετάφραση της μεγάλης ομ..
10,00€
Χωρίς ΦΠΑ:9,43€
Ο Δεσποτίδης Δημοσθένης – Δημήτριος, μαθητής του Y10, στο Αγγλόφωνο Διεθνές σχολείο Campion, εξέδωσε πρόσφατα την 1η του Ποιητική συλλογή, με τον τίτλο ‘‘Ψάχνοντας τα βήματά μου’’, όχι μόνο στην Ελληνική, αλλά και στην Αγγλική γλώσσα. Το 2020, ο Δημοσθένης κατέκτησε την πρώτη θέση στον Διεθνή Διαγων..
20,00€
Χωρίς ΦΠΑ:18,87€
Brand: Θράκα
ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΑΙΜΑΚοιμάμαιΞυπνώΑνασαίνωΣπασμένο αίμα έχω στις φλέβες μουΔεν κυλάΜονάχαΚόβει..
7,42€
Χωρίς ΦΠΑ:7,00€
Αέναο το ταξίδι του Έρωτα στο χρόνο…Σηµαντική η συνάντησή του µε την ψυχή…Μια σχέση δυνατή, µε µια δυναµική που µπορεί να αποκαλυφθεί σαν βλέπει κανείς τον κόσµο µέσα από τα σπινθηροβόλα µάτια ενός παιδιού. Αυτού του µικρού παιδιού που όλοι κρύβουν µέσα τους και ως ενήλικες συχνά παραµελούν. Ίσως έ..
10,00€
Χωρίς ΦΠΑ:9,43€
«Άφησε ελεύθερα τα περιστέρια σε κλουβί να βλασφημήσουν την αξία των φτερών τους ή και η αυτοκαταστροφή της μνήμης απόκτημα»...
5,00€
Χωρίς ΦΠΑ:4,72€
Brand: Ιανός
Πρόκειται για μια εσωτερική ενδοσκόπηση του ποιητή, η οποία υλοποιείται με τη μορφή διαλόγου και βαθύτερων προβληματισμών σχετιζόμενων με τη γέννηση-δημιουργία, ανθρώπινη πορεία-εξέλιξη, αφύπνιση και εσωτερική πάλη με το εγώ. Μέσα από τις εικόνες που δημιουργούνται και μέσα από το οικείο γλωσσικό ύφ..
6,67€
Χωρίς ΦΠΑ:6,29€
Brand: Κέδρος
Αιώνιο κάλλοςΣτην αιωνιότητα ταξιδεύει ο χρόνος, κι εμείς,σε ψυχοφθόρα συγκατάνευση στου πλανήτητην εξολόθρευση,άκαρπα χέρια, απαρηγόρητος πόνος,χρέος ζωής.Η ψυχή αναδεύεται στο σκοτάδι,στη μοναξιά μήπως κατρακυλήσει,σ’ επιφυλακή μπαίνει, να κρατηθείόρθια προστάζει.Θεμελιώδεις κανόνεςτους θησαυρούς ..
12,00€
Χωρίς ΦΠΑ:11,32€
Brand: Θίνες
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι μια ποιητική σύνθεση που σημαδεύει στις καθημερινές διαδρομές των ανθρώπων την ώρα που ένας κόσμος αλλάζει. Τέμνεται σε τρεις ενότητες: Σε ασθενεί /η πόλις/ θα πέσει. Ενέχει μια διάγνωση, δηλαδή, και μια προφητεία που μοιάζει με βεβαιότητα για ένα τέλος που προαναγγ..
12,72€
Χωρίς ΦΠΑ:12,00€
Brand: Άγρα
Το αλφαβητάρι ανοίγοντας έχεις ένα σκοπό:στις ζωγραφιές να ψάξεις να βρεις το μυστικό,γιατί κάθε λεξούλα που κρύβεται στο ποίημαυπάρχει στην εικόνα, κι αν σου ξεφύγει - κρίμα!Ένα ξεχωριστό αλφαβητάρι που μας ταξιδεύει στον ζωγραφικό κόσμο του Νίκου Εγγονόπουλου και εξοικειώνει τα παιδιά με την τέχνη..
14,00€
Χωρίς ΦΠΑ:13,21€
Άµα ζώντας απλά θα πει ταξίδι θα πει ζήσε, ανάσαινε θα πει χαρά, θάρρος θα πει ροήθα πει γαλήνη, θα πει και µάχηΆµα ήξεραάµα, ζώντας µάθαινα άµα... απλά αγαπούσα πιο πολύκαι πιο πολύπώς θα ήταν οι µέρες µου, πώς θα ήταν η ζωή;..
14,00€
Χωρίς ΦΠΑ:13,21€
Λίγα λόγια για τον συγγραφέαΟ Βαγγέλης Τσίνας γεννήθηκε στον Βόλο Μαγνησίας το 1964. Σπούδασε παιδαγωγικά στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές σε επίπεδο διδακτορικής διατριβής στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγω..
10,00€
Χωρίς ΦΠΑ:9,43€
Η έκδοση αποτελεί το δεύτερο μέρος του πρώτου τόμου των Έργων του Ανδρέα Κάλβου και περιλαμβάνει ποικίλα ποιητικά κείμενα (ωδές, τραγωδίες, μεταφράσεις κ.λπ.) τα οποία, ολοκληρωμένα ή ανολοκλήρωτα έμειναν αδημοσίευτα, στα χαρτιά του ποιητή. Περιλαμβάνονται οι τραγωδίες Θηραμένης και Ιππίας, στίχοι τ..
30,00€
Χωρίς ΦΠΑ:28,30€
Τα Ανέκδοτα Ποιήματα του Ηλία Κωνσταντίνου (1957-1995), αν και γράφτηκαν πριν από τρεις ή τέσσερις περίπου δεκαετίες, δεν έχουν ξεπεραστεί από τον χρόνο. Ο ποιητής ανατέμνει προσωπικά και συλλογικά θέματα με τόλμη και ευαισθησία, με οξεία και διεισδυτική ματιά, πολλές φορές με αιρετική ή προκλητική ..
14,84€
Χωρίς ΦΠΑ:14,00€
Brand: Ίκαρος
Στο τρίτο ποιητικό βιβλίο της η Λένα Καλλέργη επισκέπτεται τα πιο σκοτεινά κομμάτια της ανθρώπινης φύσης και του φυσικού κόσμου και εξερευνά τις συνδέσεις τους. Το άγριο κομμάτι της φύσης γίνεται θήραμα και θηρευτής αλλά και συνταξιδιώτης στην πορεία των ανθρώπων, σημαδεύοντας μια πληγωμένη ελευθερί..
12,00€
Χωρίς ΦΠΑ:11,32€
Brand: Κέδρος
[...]Πολλές ερμηνείες δόθηκαν ίσαμε τώρα στην παλαμική ποίηση, ανάλογα με την καλλιέργεια, τη φαντασία και τις ιδέες κάθε κριτικού. Ανάλογες ήταν επομένως και οι απόψεις - εθνικιστικές ή διεθνιστικές, βιταλιστικές ή μεταφυσικές, σοσιαλιστικές ή αναρχικές - κατά τον καιρό, το πνεύμα και τη λαχτάρα κά..
28,01€
Χωρίς ΦΠΑ:26,42€
Η ποιητική συλλογή χωρίζεται σε πέντε κεφάλαια:Πρώτη ΎληΑδιέξοδοΑπόστασηΧαµένη ΑγάπηΣκέψειςΤα ποιήµατα αποτελούν µια συναισθηµατική κατάθεση απορρέουσα από τις βιωµατικές εµπειρίες των σχέσεων µε τους ανθρώπους και τον εαυτό. Τα ποιήµατα µιλούν για την αγάπη, την απώλεια και την απόσταση. Μιλούν για..
10,00€
Χωρίς ΦΠΑ:9,43€
Είναι γνωστό ότι ο Τ. Κ. Παπατσώνης, αυτός ο ιδιαίτερος τεχνίτης του ποιητικού λόγου, υπήρξε ιδιαίτερα επιλεκτικός όσον αφορά το ποια από τα πολυπληθή ποιήματά του επέλεξε να συσσωματώσει στις εκδομένες συλλογές του (Εκλογή Α΄, 1934˙ Ursa Minor, 1944˙ Εκλογή Β΄, 1962). Πολυάριθμα ποιήματά του βρίσκο..
21,92€
Χωρίς ΦΠΑ:20,68€
Από τους σημαντικότερους σύγχρονους ποιητές και από τους πιο αντιπροσωπευτικούς της εμβληματικής «Γενιάς του '70», ο Αντώνης Φωστιέρης συγκεντρώνει στον τόμο Άπαντα Τα Ποιήματα, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη, το σύνολο του ποιητικού του έργου μιας 50ετίας (1970-2020), ξεκινώντας από Το ..
24,99€
Χωρίς ΦΠΑ:23,58€
Brand: Νεφέλη
Απροσδόκητη, ανατρεπτική και εντελώς προσωπική, η ποίηση του Γιάννη Σκαρίμπα συνιστά terra incognita, παρά τις κατά καιρούς εύστοχες παρατηρήσεις της κριτικής...
16,90€
Χωρίς ΦΠΑ:15,94€
Εγώ τις μέρες μουτις βούτηξα στ' ασβέστινα ‘χουν κι αυτές να λένεπως είναι από μοναχές τους άσπρεςάσπρες κι ανήλιαγεςΕγώ τις νύκτεςπαίζω με δυο φίλες λέξειςίσα να φαινόμαστε πολλοίμη βρίσκει χώρο κάθε τόσο η μοναξιάδίπλα μου να κάθεταινα κάθεται κι αμίλητη να γνέθειΕγώ τη ζωή μου παραπήρα σοβαράπερι..
10,00€
Χωρίς ΦΠΑ:9,43€
Brand: Ιωλκός
Η πρώτη ποιητική συλλογή του Αλέξανδρου Μαράκη-Μπούρκα εκκινεί από το σήμερα και φτάνει μέχρι τα άδυτα της παιδικής ηλικίας του δημιουργού. Η συλλογή εισάγεται με δυο ποιήματα που έχει γράψει ο πατέρας του ποιητή και καταλήγει στα δικά του, Από αίμα σε αίμα.Μάς μιλάει για την απώλεια, την ανιδιοτελή..
10,00€
Χωρίς ΦΠΑ:9,43€
Brand: Κάκτος
Ο Οδυσσέας Ελύτης δεν είναι απλά ένας μεγάλος ποιητής που λάμπρυνε την σύγχρονη ελληνική ποίηση με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, αλλά πρωτίστως ένας σύγχρονος μύστης και εκφραστής της ορφικοπυθαγόρειας-πλατωνικής-ομηρικής ελληνικής παράδοσης, αποδεικνύοντας την αδιάσπαστη συνέχεια του Έλληνος Λόγου..
29,68€
Χωρίς ΦΠΑ:28,00€
Brand: Νεφέλη
« […] αλλά όταν μπει η αγάπη στο δωμάτιοθα της πω να ψάξει / για τη χτένα μου την μπλεμες στη σακούλα που έφερε ο ηλίας»Τον καιρό της κόβιντ απαγόρευσης και της ανθρωποπαύσης, ανάμεσα στο εκεί του κέντρου αποκατάστασης (όπου οι επισκέψεις απαγορεύονται ακόμη και για τους οικείους) και το εδώ του δικ..
14,39€
Χωρίς ΦΠΑ:13,58€
28 ποιήματα γραμμένα για τον έρωτα, τα συναισθήματα, τους φίλους, τις ανθρώπινες σχέσεις, τη ζωή, αλλά κυρίως για την αγάπη που θέλουμε να δώσουμε και να πάρουμε. Λέξεις που γίνονται εικόνες με χρώματα στις οποίες κυριαρχεί το μπλε και οι αποχρώσεις του..
10,00€
Χωρίς ΦΠΑ:9,43€
Ο χρόνος βρίσκει κάποτε απέναντί του, σαν αθέμιτο ανταγωνιστή του, έναν απλό αλλά ευαίσθητο προικισμένο άνθρωπο όπως σε αυτήν την περίπτωση, έναν ποιητή που τολμάει να αρθρώσει το ανάστημά του προσπαθώντας να κάνει αισθητή την παρουσία του κι εφευρίσκοντας αυτοσχέδιες μηχανές αθανασίας με τον διαχρο..
12,00€
Χωρίς ΦΠΑ:11,32€
Στο επίκεντρο των βαθύτερων εκφράσεων της μυστικιστικής θεολογίας υπάρχει η αντίληψη ότι η ανθρώπινη επιθυμία και το ερωτικό πάθος αποτελούν μία δίοδο προς την αναζήτηση της πνευματικής φώτισης και της γνώσης του Θείου. Αυτή η παρόρμηση είναι εμφανής στην ποίηση του Μεσαίωνα, στον Ιουδαϊσμό (Shelomo..
18,00€
Χωρίς ΦΠΑ:16,98€
Brand: Δρόμων
Είναι κι αυτοί οι χοροίπου δεν έτυχε ποτέ να μοιραστούμε.Συνένοχοι ενός ταγκό με λάθρα βήματαχωρίς ποτέ ένα χέρι ν’ αξίζεινα το αφήσουμε να μας οδηγήσει.Ακροβατώντας ανάμεσα σε ανώφελα πρέπεικαι ευνουχισμένα γιατί.Πόσα θλιμμένα δειλινά ξεψύχησαν πάνω στα βράχια;Πόσες αφίλητες νύχτες υποδέχτηκαν την ..
10,60€
Χωρίς ΦΠΑ:10,00€
Φλοίσβος Καιρός να σ’ αποχαιρετίσω παιδική μου μνήμη της νιότης μου χαμένη καρτερία τα στήθη δε στάζουν, στέρεψαν Μέσα στη νύχτα υφαίνω θάλασσες ένα χάρτινο να πλεύσει «αντίο» Ξέμεινα τώρα με τ’ αποτσίγαρα ξυπόλυτη μνήματα να νανουρίζω..
14,84€
Χωρίς ΦΠΑ:14,00€
Brand: Κέδρος
Η σειρά "Μύθος ή Πραγματικότητα" διαχωρίζει το γεγονός από τη μυθοπλασία, παρουσιάζοντας εξαιρετικές περιπτώσεις ανθρώπων που οι συγγραφείς, οι τραγουδοποιοί και οι σκηνοθέτες έκαναν ακόμη πιο εξαιρετικές. Από τον Τζέσε Τζέιμς ως τον Τζέιμς Μποντ, από τον Ροβινσώνα Κρούσο ως τον Αλ Καπόνε, στη σειρά..
9,90€
Χωρίς ΦΠΑ:9,34€
Ρεαλιστική περιγραφή γεγονότων, στο επίπεδο του ποιητικού λόγου, που διαμόρφωσαν μια ολόκληρη πόλη και τους ανθρώπους της. Εκεί που συνυπήρξαν, άλλοτε ειρηνικά και άλλοτε εν μέσω αντιθέσεων, πρόσωπα διαφορετικών κοινωνικών καταβολών και πολιτισμικών αναφορών.Υπερρεαλιστική Ομάδα Θεσ/κης Φιλολογικός ..
8,01€
Χωρίς ΦΠΑ:7,56€
Η Αθηνά Αραπάκη επιχειρεί και πάλι να αφήσει ένα ζωηρό αποτύπωμα στην ελληνική ποίηση της γενιάς της, που ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής γραμματολογίας, οι γυναίκες ποιήτριες δεν υστερούν αριθμητικά από τους άνδρες ποιητές. Στις Βασικές Αρχές Κηπουρικής, ο στίχος έχει να κάνει με το ..
9,54€
Χωρίς ΦΠΑ:9,00€
Brand: Κέδρος
Το νέο βιβλίο του Χρήστου Κεραμίδη, Βόρεια ακρωτήρια, έχει το προσωπικό του αποτύπωμα. Με βλέμμα καθαρό περπατά όλο και πιο βαθιά στα γνωστά του ποιητικά μονοπάτια.Όπως και στις Παράκτιες διαδρομές, ο ποιητής πονάει, αγωνίζεται, νοσταλγεί και χαρίζει τρυφερότητα.Με γλώσσα πυκνή και ζυγισμένη, αισ..
9,90€
Χωρίς ΦΠΑ:9,34€
Brand: Μελάνι
ΤΟ ΒΟΥΝΟΠέρασαν μέρες πέρασαννύχτες πέρασαν άνθρωποικι άνθρωποικάτω απ’ τον ίσκιο τουΚι αυτό εκείβουβό κι ασάλευτοαπόμακρο πάντααθάνατο...
9,00€
Χωρίς ΦΠΑ:8,49€
Έχει γίνει επιλογή επίκαιρων ποιημάτων του που διατηρούν τη φρεσκάδα τους σαν να γράφτηκαν τώρα, περιγράφοντας την οικονομική κρίση, την κρίση αρχών και αξιών την απουσία ιδανικών, τις παθογένειες της εξουσίας, το πελατειακό κράτος, την πονηριά, την ανειλικρίνεια, την απιστία και την ανεντιμότητα τω..
12,00€
Χωρίς ΦΠΑ:11,32€
Brand: Θράκα
ΑΝΑΓΚΗΑγκάλιασετον πόνο και την θλίψη και την αγωνία.Πιάσ' τη ζωή και ξεφλούδισ' τηνπέτα στολίδια και καυχήματα.Την ομορφιά της παραμέρισεεπικεντρώσου στην ασκήμιαόσα το βλέμμα κι η ψυχή αποστρέφονταιμε ειλικρίνει πόθησέ τα.Συμφιλιώσου με την οργήκαι τις αμέτρητες απώλειες.Την πνιγηρή λαχτάρα για ευ..
7,42€
Χωρίς ΦΠΑ:7,00€
Brand: Κέδρος
Κι έτσιόπως σ’ εξιδανίκευσα,πώς να σε φέρω τώραστα ανθρώπινα μέτρα;Δε θα μου το συγχωρήσειούτε η νιότηούτε η μνήμη...
9,50€
Χωρίς ΦΠΑ:8,96€
Όσα δεν είπαμε ποτέ…ο αχός της καρδιάς μας.Μέρα μερώνεικι ο λυγμόςθολός, ανήλιος ουρανός.Κουβάρι η μνήμηπου κεντάαυτή τα βλέμματά μας...
10,60€
Χωρίς ΦΠΑ:10,00€
Brand: Κέδρος
Στον τόμο αυτό περιλαμβάνεται το σύνολο του έργου του Μίλτου Σαχτούρη, ενός ποιητή από τους πιο χαρακτηριστικούς της μεταπολεμικής πρωτοπορίας, η τέχνη του οποίου εξακολουθεί να επηρεάζει τις νεότερες γενιές. Περιλαμβάνονται οι ποιητικές συλλογές: Η ΛΗΣΜΟΝΗΜΕΝΗ (1945), ΠΑΡΑΛΟΓΑΙΣ (1948), ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩ..
27,37€
Χωρίς ΦΠΑ:25,82€
Σε μία εποχή, όπου η φθίνουσα πορεία των αξιών χαρακτηρίζει σεπαγκόσμια κλίμακα την καθημερινότητά μας, από το “αναλόγιο τηςπαλάμης” μου και την πένα βουτηγμένη στην ψυχή, ακουμπώ στα χέριασας το νέο μου βιβλίο ντυμένο στοχασμούς ζωής και λόγια αγάπης.Μέσα από τις σελίδες του, “δένω” πληγές με επιδέ..
15,00€
Χωρίς ΦΠΑ:14,15€
Brand: Ίκαρος
Ο Πρέσβης και συγγραφέας Βασίλης Παπαδόπουλος παρουσιάζει στο δοκίμιο αυτό τον Γιώργο Σεφέρη από μια πρωτότυπη σκοπιά, δίνοντας έμφαση στον διπλωμάτη Σεφέρη και στον τρόπο που η καριέρα του επηρέασε τη λογοτεχνική του δημιουργία.Αρχικά αναφέρεται με απλό και εύληπτο τρόπο στην ποίησή του, ενώ στη συ..
18,90€
Χωρίς ΦΠΑ:17,83€
Υμνώ την γυναίκα που η πατριαρχική κοινωνία μας, ακόμα τη θέλει σε δεύτερη μοίρα από τον άνδρα. Τους κοινωνικούς αγώνες των απλών ανθρώπων που είναι οι μόνοι ήρωες της ζωής μας, αλλά πάντα ανώνυμοι και περήφανοι. Πρέπει να ομολογήσω το μεγάλο επηρεασμό μου, από τις ιστορίες των παλιών φίλων ναυτικών..
9,00€
Χωρίς ΦΠΑ:8,49€
Τα κείμενα αυτά απαρτίζουν μιαν "ανάγνωση", τη δική μου ανάγνωση του Μονογράμματος, η οποία ξεκίνησε από το άκουσμα του λεπτού ερωτικού συναισθήματος κι έφτασε -δεν ξέρω πόσο δικαιολογημένα- στην παρακολούθηση της ένωσης του ποιητή με την ποιητική ιδέα. Το σίγουρο είναι -κι οφείλω, πρώτα σε μένα, να..
12,72€
Χωρίς ΦΠΑ:12,00€