Menu
Your Cart

Παγκόσμιο Θέατρο

…Στις 18 Οκτωβρίου 2005, και έχοντας συμπληρωθεί έξι χρόνια από το θάνατό της, η εφημερίδα Guardian δημοσίευσε στη στήλη «Διορθώσεις και Διευκρινίσεις» ένα απολογητικό κείμενο με το οποίο ζητούσε συγγνώμη από την οικογένεια και τον στενό φιλικό περίγυρο της Kane για τον πόνο που τους είχε προκαλέσει..
10,00€
Χωρίς ΦΠΑ:9,43€
ΜΑΡΚ: Πώς μπορείς να λες, μπροστά μου, ότι αυτά τα χρώματα σε συγκινούν;…ΥΒΑΝ: Γιατί είναι αλήθεια.ΜΑΡΚ: Αλήθεια; Αυτά τα χρώματα σε συγκινούν;ΥΒΑΝ: Ναι. Αυτά τα χρώματα με συγκινούν.ΜΑΡΚ: Αυτά τα χρώματα σε συγκινούν, Υβάν;ΣΕΡΖ: Αυτά τα χρώματα τον συγκινούν! Είναι δικαίωμά του!ΜΑΡΚ: Όχι, δεν είναι..
17,25€
Χωρίς ΦΠΑ:16,27€
«Λατρεύω τα ψηλά τακούνια. Τα φτιάχνουν τόσο ψηλά τώρα! Ξέρετε, ήμουν πραγματικό pin-up girl. Αλλά pin-up girl του Παλαιού Καθεστώτος. Είχα δει ένα πορτρέτο της Δούκισσας του Λονγκβίλ, την ξέρετε;… Είχα αντιγράψει το φόρεμά της για να πάω σ’ έναν χορό μεταμφιεσμένων, μετά το ’κοψα πάνω απ’ το γόνατο..
17,25€
Χωρίς ΦΠΑ:16,27€
Brand: Δωδώνη
1956. Σικελία. Κατάνη. Η άφιξη ενός πανέμοφου νέου -με υψηλές γνωριμίες στη Ρώμη- γόνου μιας παλιάς σιτσιλιάνικης οικογένειας αναστατώνει την μικρή κοινωνία της πόλης και προκαλεί αλλεπάλληλα γεγονότα, που ξεσκεπάζουν τα "άπλυτα" και τα "κουσούρια" των μελών της.Τα σοβαρά μπερδεύονται με τα γελοία, ..
9,54€
Χωρίς ΦΠΑ:9,00€
Brand: Κέδρος
Υπήρχε κάποτε μία χώρα. Μια ηλιόλουστη μέρα άρχισε να βρέχει δυστυχία. Άνθρωποι, σκυλιά, κάμποι και λαγκάδια βούλιαζαν σ' αυτήν. Κι όταν η βροχή σταμάτησε, τίποτα δεν ήταν όπως πριν. Η χώρα δεν υπήρχε πια. Αν δεν ήταν αλήθεια, θα ήταν παραμύθι... Οι άνθρωποι της άλλης πλευράς. Της Ελπίδας και του Ον..
12,17€
Χωρίς ΦΠΑ:11,48€
Brand: Σοκόλη
ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΕΙΚΟΣΙ ΧΩΡΕΣ ΑΠΟΣΠΩΝΤΑΣ ΔΙΘΥΡΑΜΒΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΚΡΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ25 χρόνια γάμου, 3 παιδιά, λίγα παχάκια, ολίγη φαλακρίτσα, πολλή γκρίνια, πολλή ανασφάλεια, πολλή αγάπη και ολίγον sex!Ο Λάρι και η Άλις, σ’ ένα δωμάτιο πολυτελούς ..
9,54€
Χωρίς ΦΠΑ:9,00€
Brand: Κέδρος
"Το γέλιο του Ιονέσκο -που κι ο ίδιος το ζητάει απ' τους θεατές του- στάθηκε το αποτελεσματικότερο ίσως όπλο στην όλη παράλογη επανάσταση της εικοσαετίας '50-'60. Μα ο δραματουργός δεν ξεχωρίζει κωμωδία και δράμα. "Η Κωμωδία -γράφει στις Σημειώσεις κι αντισημειώσεις- είναι για μένα η έμφυτη αίσθηση ..
12,05€
Χωρίς ΦΠΑ:11,37€
Brand: Κέδρος
[...] Ο Άμλετ [...] μπορεί να είναι ένα έργο πολιτικό ή φιλοσοφικό ή ποιητικό ή όλα μαζί ή τίποτε από αυτά, πλήρες ή ατελές, συγκλονιστικό ή αποτυχημένο -όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε, όπως και να τον μεταχειρισθούμε, να αμελήσουμε αυτή την ταραγμένη όσο και έντονα αισθητή σχέση του με το από..
14,20€
Χωρίς ΦΠΑ:13,40€
Brand: Κέδρος
Η σειρά "Μύθος ή Πραγματικότητα" διαχωρίζει το γεγονός από τη μυθοπλασία, παρουσιάζοντας εξαιρετικές περιπτώσεις ανθρώπων που οι συγγραφείς, οι τραγουδοποιοί και οι σκηνοθέτες έκαναν ακόμη πιο εξαιρετικές. Από τον Τζέσε Τζέιμς ως τον Τζέιμς Μποντ, από τον Ροβινσώνα Κρούσο ως τον Αλ Καπόνε, στη σειρά..
14,20€
Χωρίς ΦΠΑ:13,40€
Brand: Σοκόλη
Η Ανδρομάχη του Ρακίνα εμπνέεται από την Ανδρομάχη του Ευριπίδη και την Αινειάδα του Βιργίλιου, μέσα από το φίλτρο της νέας ανθρωπιστικής, χριστιανικής ματιάς. Αποτελεί ένα επίτευγμα ρυθμού, μελωδίας, γεωμετρίας και συμμετρίας. Ποτέ τα πιο βίαια αισθήματα και πάθη δεν περιγράφτηκαν με τόσο λαμπρό κα..
13,78€
Χωρίς ΦΠΑ:13,00€
Τα Ανεμοδαρμένα ύψη, το μοναδικό έργο της Έμιλυ Μπροντέ, γράφτηκε έναν μόλις χρόνο πριν πεθάνει και αποτέλεσε σημείο αναφοράς και έμπνευσης για την Τέχνη, και ένα μυθιστόρημα-σταθμό στην αγγλική λογοτεχνία.Ο Γιάννης Καλαβριανός γοητεύτηκε από το έργο με τους ατελείς, βίαιους, ανήθικους αντιήρωες που..
10,60€
Χωρίς ΦΠΑ:10,00€
Brand: Κέδρος
Αναφορές... ... στην αγάπη, στον έρωτα ... στην αλήθεια στο ψέμα ... στις αρετές στα ελαττώματα ... στα γηρατειά ... στη δικαιοσύνη, στους νόμους ... στην εξουσία, στα αξιώματα, στο κράτος ... στον θάνατο ... στη θλίψη, στο θρήνο, στα δάκρυα ... στην ιατρική, στους γιατρούς ... στους κακού..
22,31€
Χωρίς ΦΠΑ:21,05€
Brand: Κέδρος
Το ιστορικό δράμα "Βασιλιάς Ιωάννης" γράφτηκε το 1596 ή το 1597 και το θέμα του αντλεί ο ποιητής από χρονικά της εποχής εκείνης. Είναι η ιστορία της αλλοπρόσαλλης όσο και δραστήριας βασιλείας του Ιωάννη, που καταχράστηκε τα κληρονομικά δικαιώματα του ανιψιού του Αρθούρου, πολέμησε με τη Γαλλία, μάλω..
12,17€
Χωρίς ΦΠΑ:11,48€
Brand: Κέδρος
Η σειρά "Μύθος ή Πραγματικότητα" διαχωρίζει το γεγονός από τη μυθοπλασία, παρουσιάζοντας εξαιρετικές περιπτώσεις ανθρώπων που οι συγγραφείς, οι τραγουδοποιοί και οι σκηνοθέτες έκαναν ακόμη πιο εξαιρετικές. Από τον Τζέσε Τζέιμς ως τον Τζέιμς Μποντ, από τον Ροβινσώνα Κρούσο ως τον Αλ Καπόνε, στη σειρά..
13,70€
Χωρίς ΦΠΑ:12,92€
Ο Ληρ με την απόφασή του να ξεντυθεί την απολυταρχική εξουσία του - χωρίς ανάγκη κι αρρώστια- μόνο επειδή έχει μπει στα χρόνια, έχει προχωρίσει πολύ πιο πέρα από καθέναν που έχει βρεθεί στην κορυφή της εξουσίας. Και η στιγμή που ζητάει από τις κόρες του να του ειπούν πόσο τον αγαπούν είναι μια πολύ ..
10,60€
Χωρίς ΦΠΑ:10,00€
Ο Ερρίκος Ίψεν, πρωτοπόρος της σύγχρονης δραματουργίας, με το έργο του Βρικόλακες, μέσα από την περιγραφή της δραματικής ιστορίας της οικογένειας Άλβινγκ, θέτει καίρια και διαχρονικά αιτήματα σχετικά με την ανθρώπινη φύση και τις κοινωνικές συμβάσεις. Στηλιτεύει την κοινωνική υποκρισία αλλά και τους..
11,00€
Χωρίς ΦΠΑ:10,38€
Αντικείμενο του βιβλίου αποτελεί η μελέτη των γαλλόγραφων δραματουργιών του κόσμου, και πιο συγκεκριμένα αυτών που γράφονται σε γαλλική γλώσσα από σύγχρονους και υπερ-σύγχρονους Ευρωπαίους θεατρικούς συγγραφείς που δεν είναι Γάλλοι στην καταγωγή. Επιχειρούμε εδώ να αναλύσουμε σημαίνοντες όρους και σ..
31,80€
Χωρίς ΦΠΑ:30,00€
Brand: Κέδρος
Η Γέρμα, της οποίας το όνομα σημαίνει άγονη γη, είναι παντρεμένη με τον Χουάν και ποθεί, από τον άντρα της και μόνο, παιδιά. Ο Χουάν δεν μπορεί, δεν έχει την φλόγα να κάνει. Ο Βικτόρ που θα μπορούσε δεν της ανήκει. Ο άντρας της, βυθισμένος στις υποψίες για κείνη, καλεί τις αδερφές του στο σπίτι του ..
12,17€
Χωρίς ΦΠΑ:11,48€
Σε ένα όχι τόσο μακρινό παρελθόν κάποιοι ονειρεύονταν μια εργατική τάξη γεμάτη δύναμη και αξιοπρέπεια. Σήμερα οι ηγέτες της θέλουν ένα κόμμα των τραπεζών.Αυτό το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στις 3 Οκτωβρίου 1974 στην Παλατσίνα Λίμπερτι (Palazzina Liberty) του Μιλάνου και παιζόταν μέχρι τις ίο Οκτωβρ..
10,00€
Χωρίς ΦΠΑ:9,43€
«Είναι η γνωστή ιστορία: οι μεγάλοι βασιλιάδες, οι ισχυροί, που κάποια πράγματα τα αντιλαμβάνονται, ανέκαθεν πλήρωναν τους γελωτοποιούς της Αυλής, ώστε να παρουσιάζουν, μπροστά σε ένα κοινό αυλικών υψηλού επιπέδου, παραστάσεις που εμπεριείχαν σατιρικές αιχμές ή ακόμα και ασεβείς αναφορές στην εξουσί..
10,00€
Χωρίς ΦΠΑ:9,43€
Brand: Δωδώνη
Στη Δεσποινίδα Τζούλια η σύγκρουση είναι διπλή: ανάμεσα στα δύο φύλα κι ανάμεσα σε δύο κοινωνικές τάξεις. Η Τζούλια και ο Ζαν αντιπροσωπεύουν τόσο το προαιώνια εχθρικό σύμπλεγμα του θηλυκού με το αρσενικό, όσο και τις αντίμαχες παρατάξεις: μια αριστοκρατία σαθρή και νόθα, που ξεπέφτει, και μια λαϊκή..
8,48€
Χωρίς ΦΠΑ:8,00€
Eκατό χρόνια έχουν περάσει από το θάνατο του Αντόν Τσέχοφ σε μια λουτρόπολη του Μέλανα Δρυμού. Ο Ρώσος συγγραφέας ήταν πενήντα τεσσάρων ετών· πίσω του άφησε θεατρικά έργα (το «Θείο Βάνια», τις «Τρεις αδελφές», το «Βυσσινόκηπο», το «Γλάρο»), νουβέλες, μονόπρακτα (όπως την «Πρόταση γάμου» και τις «Βλα..
9,20€
Χωρίς ΦΠΑ:8,68€
Brand: Κέδρος
Το "Δολοφόνος χωρίς ανταμοιβή" (1959) είναι ένα από τα πρώτα έργα του Ιονέσκο, όπου για πρώτη φορά εμφανίζεται ο ήρωάς του Μπερανζέ, τον οποίο θα συναντήσουμε και σε άλλα έργα ("Ρινόκερος", "Ο βασιλιάς πεθαίνει", "Πεζός στον αέρα").Ο Μπερανζέ αποτελεί μια σχεδόν αυτοβιογραφική φιγούρα, και εκφράζει ..
13,94€
Χωρίς ΦΠΑ:13,15€
Κωμωδία (σε πέντε πράξεις).Παρουσιάστηκε στο κοινό για πρώτη φορά στις 15 Φεβρουαρίου 1665 στο θέατρο της Αίθουσας του Παλαί Ρουαγιάλ από τον θίασο του Κυρίου, μονάκριβου αδελφού του Βασιλιά...
14,84€
Χωρίς ΦΠΑ:14,00€
Brand: Δωδώνη
Ο Γκαίτε άρχισε να γράφει τον Έγμοντ του, καθώς ο ίδιος σημειώνει στο τέλος του 19ου και στην αρχή του 20ού βιβλίου της "Dichtung und Wahrheit:", κατά το φθινόπωρο του 1775, όταν δυστυχισμένος από τον άτυχο ερωτά του για τη Λιλή, που τόσο τον βασάνισε, ζήτησε, καθώς πάντα, παρηγοριά στο γράψιμο. Στη..
11,66€
Χωρίς ΦΠΑ:11,00€
Brand: Δωδώνη
Με το "Εμείς και ο Χρόνος" ο συγγραφέας ερευνά την αδυσώπητη φθορά του ανθρώπου από τον χρόνο, σε συσχετισμό με κοινωνικά γεγονότα και εξελίξεις που διαμορφώνουν την ύπαρξή του. Δίνει μια από τις πιο αξιόλογες πραγματοποιήσεις του στον τομέα της έκφρασης και της τεχνικής του θεάτρου. Το θέμα είναι η..
10,60€
Χωρίς ΦΠΑ:10,00€
Brand: Δωδώνη
Ένας μετανάστης-εργάτης κι ένας πολιτικός εξόριστος. Χώρος: Αθλιο υπόγειο, εκεί που συναντιώνται οι σωληνώσεις νερού, γκαζιού, αποχέτευσης, των μεγάλων κτιρίων. Εκεί που ο πολιτισμός δεν κατεβαίνει για να δώση το λούστρο του -στα κρυφά του στηρίγματα. Δυό άνθρωποι ξένοι. Σε ξένο τόπο. Αποκομμένοι. Α..
10,60€
Χωρίς ΦΠΑ:10,00€
Είναι το δεύτερο έργο στην "Τριλογία του Λήνεην" του νεαρού και πολυβραβευμένου Μάρτιν ΜακΝτόνα. Γράφτηκε μετά από τη "Βασίλισσα της ομορφιάς" και πριν από τη "Μοναξιά στην άγρια Δύση" και εκτυλίσσεται κι αυτό σε μια απομονωμένη περιοχή της Ιρλανδίας, όπου οι ανθρώπινες σχέσεις, οικογενειακές και κο..
13,25€
Χωρίς ΦΠΑ:12,50€
Brand: Νεφέλη
Θερµός υποστηρικτής του γυναικείου ζητήµατος και ιδιαίτερα διεισδυτικός στην παρατήρηση της γυναικείας προσωπικότητας, ο Ίψεν δηµιούργησε µια πινακοθήκη αρχετυπικών ηρωίδων, των οποίων η ερµηνεία αποτελεί συνεχές αντικείµενο σκηνικής έρευνας µέχρι σήµερα. Η Μαντάµ Μποβαρύ του αστικού δράµατος, όπως ..
13,30€
Χωρίς ΦΠΑ:12,55€
Brand: Κέδρος
Η Έντα Γκάμπλερ, θύμα των υψηλών της απαιτήσεων, δεν κατορθώνει να βρει στη ζωή τη θέση που της ανήκει. Οι απωθημένες ορμές της και ο αποτροπιασμός της για την καθημερινότητα που την περιβάλλει, την οπλίζουν με έναν παγερό εγωισμό. Και όταν ο Έιλερτ Λέβμποργκ εμφανίζεται για μία ακόμη φορά στον μονα..
15,21€
Χωρίς ΦΠΑ:14,35€
Το πιο διάσημο και ριζοσπαστικό έργο του Ιταλού συγγραφέα, γράφτηκε το 1921 και άνοιξε νέους δρόμους στο σύγχρονο ευρωπαϊκό δραματολόγιο.Σε ένα θέατρο ο θίασος ετοιμάζει παράσταση και ξαφνικά εμφανίζονται τα έξι μέλη μιας οικογένειας, δημιουργήματα κάποιου συγγραφέα που ξεκίνησε να γράφει ένα θεατρι..
12,72€
Χωρίς ΦΠΑ:12,00€
Brand: Κέδρος
"ΦΗΜΗ":Ακούστε με προσεχτικά. Ποιος από σας τολμάει να κλείσει τ' αυτιά του όταν φωνάζει η Φήμη;Εγώ είμαι αυτή που από την Ανατολή ως τη σκυθρωπή Δύση κάνω τον άνεμο άλογο ταχυδρομικό και διηγούμαι συνεχώς τα έργα που γίνονται πάνω σε τούτη την υδρόγειο σφαίρα.Πάνω στις γλώσσες μου ιππεύουν πάντα συ..
12,17€
Χωρίς ΦΠΑ:11,48€
Brand: Κέδρος
ΕΡΡΙΚΟΣ Αν και είμαι τόσο ταραγμένος και χλομός από τις έγνοιες, τώρα θ' αφήσω την έντρομη ειρήνη να πάρει ανάσα, για να μπορέσει ν' αναγγείλει με σταθερή φωνή τους νέους αγώνες που θ' αρχίσουνε σε μακρινές ακτές. Ποτέ ξανά το διψασμένο χώμα αυτής της χώρας δεν θα βάψει τα χείλη του με το αίμα των π..
12,17€
Χωρίς ΦΠΑ:11,48€
Brand: Κέδρος
Το έργο πρωτοπαίχτηκε στο Λονδίνο το 1599 και είναι το τελευταίο της τριλογίας "Ριχάρδος ο Β΄" και ο "Ερρίκος ο Δ΄". Ο Σαίξπηρ άντλησε πληροφορίες από τα Χρονικά της Αγγλίας, της Σκοτίας και της Ιρλανδίας του Χόλινσεντ και συνέθεσε αυτό το έργο-ύμνο για τις ικανότητες του Ερρίκου του Ε΄ που, με την ..
12,17€
Χωρίς ΦΠΑ:11,48€
Brand: Κέδρος
Το έργο ανέβηκε στις 16 Ιουνίου του 1613 στο θέατρο «Σφαίρα» και, κατά τη διάρκεια της παράστασης το θέατρο έπιασε φωτιά και κάηκε. Οι κυριότεροι χαρακτήρες του παρουσιάζονται να δέχονται με χριστιανική υπομονή και εγκαρτέρηση την αλλαγή της τύχης τους. Κύρια στοιχεία του έργου είναι η συγγνώμη, η σ..
14,20€
Χωρίς ΦΠΑ:13,40€
Brand: Κέδρος
Το μεγαλύτερο σε έκταση έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ γράφτηκε σε τρία μέρη, και μάλιστα ο ποιητής έγραψε πρώτα το δεύτερο μέρος (1590), στη συνέχεια το τρίτο μέρος (1591) και τέλος το πρώτο μέρος (1592).Το ιστορικό υλικό αντλεί ο Σαίξπηρ από τα χρονικά του "Χόλινσεντ" (1587). Η ιστορία του βασιλιά Ερρί..
12,17€
Χωρίς ΦΠΑ:11,48€
Brand: Κέδρος
Το μεγαλύτερο σε έκταση έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ γράφτηκε σε τρία μέρη, και μάλιστα ο ποιητής έγραψε πρώτα το δεύτερο μέρος (1590), στη συνέχεια το τρίτο μέρος (1591) και τέλος το πρώτο μέρος (1592).Το ιστορικό υλικό αντλεί ο Σαίξπηρ από τα χρονικά του "Χόλινσεντ" (1587). Η ιστορία του βασιλιά Ερρί..
12,17€
Χωρίς ΦΠΑ:11,48€
Brand: Κέδρος
Το μεγαλύτερο σε έκταση έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ γράφτηκε σε τρία μέρη, και μάλιστα ο ποιητής έγραψε πρώτα το δεύτερο μέρος (1590), στη συνέχεια το τρίτο μέρος (1591) και τέλος το πρώτο μέρος (1592).Το ιστορικό υλικό αντλεί ο Σαίξπηρ από τα χρονικά του "Χόλινσεντ" (1587). Η ιστορία του βασιλιά Ερρί..
12,17€
Χωρίς ΦΠΑ:11,48€
Brand: Κέδρος
(Καθιστικό και βιβλιοθήκη του σπιτιού. Η Άγκνες καθισμένη σε πολυθρόνα. Ο Τόμπυ, κοντά στο μπαρ, κοιτάζει διάφορα μπουκάλια με ποτά) ΑΓΚΝΕΣ (Συνήθως μιλάει ήρεμα, με ένα αδιόρατο χαμόγελο στο πρόσωπό της: όχι σαρδόνιο, ούτε λυπημένο - ίσως σκεφτικό) Καταπληκτικό δεν είναι; Έχω την αόριστη αίσθηση ότ..
12,17€
Χωρίς ΦΠΑ:11,48€
Η ειρωνεία στις Ευτυχισμένες μέρες δεν είναι αυτή που συνήθως ονομάζουμε «τραγική ειρωνεία». Δεν γνωρίζουμε περισσότερα απ? όσα γνωρίζει η Γουίνυ?και ό,τι κινητοποιούμε ως συναίσθημα για να αρθούμε πάνω από το δικό της δράμα αυτογνωσίας και αυταπάτης επιστρέφει σ? εμάς τους ίδιους. Τη Γουίνυ δεν μπο..
7,00€
Χωρίς ΦΠΑ:6,60€
Σε μια μικρή πόλη της Ιρλανδίας ζουν μόνες τους η ηλικιωμένη Μαγκ Φόλαν και η ώριμη κόρη της Μωρήν. Οι δύο γυναίκες έχουν αναπτύξει μεταξύ τους μια περίεργη σχέση μίσους και αγάπης, που κάνει τη συμβίωσή τους σχεδόν αφόρητη. Στην ακύμαντη καθημερινότητά τους θα εισβάλει ο Πάτο Ντούλαν, ένας στιβαρός..
12,72€
Χωρίς ΦΠΑ:12,00€
Brand: Κέδρος
Η βεντάλια της λαίδης Γουΐντερμιρ (1892) είναι το πρώτο έργο του Όσκαρ Ουάιλντ που ανέβηκε στο θέατρο, γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία. Εξιστορώντας μια σειρά από παρεξηγήσεις και τεχνάσματα στην υψηλή κοινωνία του βικτοριανού Λονδίνου, μάγεψε αμέσως κριτικούς και κοινό με τον χαρακτηριστικά πνευματώδ..
11,16€
Χωρίς ΦΠΑ:10,53€
"Η βεντάλια της λαίδης Ουίντερμηρ - ένα έργο για μια ενάρετη γυναίκα" σατιρίζει εύστοχα τα ήθη της βικτωριανής κοινωνίας, όπως τα περισσότερα θεατρικά έργα του Όσκαρ Ουάιλντ. Η ιστορία αφορά σε μια ηθική γυναίκα, τη λαίδη Ουίντερμηρ, η οποία, όταν υποψιάζεται πως ο άντρας της είναι άπιστος, αποφασίζ..
11,00€
Χωρίς ΦΠΑ:10,38€
Brand: Δωδώνη
Στις αρχές του Β' Παγκοσμίου πολέμου ο νεαρός Αιγυπτιώτης Παύλος Μαλουκάτος, έχοντας μόλις ολοκληρώσει τις σπουδές του στη Νομική Σχολή Αθηνών, επιστρατεύτηκε και αργότερα πήρε μέρος στο κίνημα της Μέσης Ανατολής. Τις εμπειρίες του από την εποχή εκείνη τις κατέγραψε με κάθε λεπτομέρεια και με απόλυτ..
8,48€
Χωρίς ΦΠΑ:8,00€
Ο Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα (1898-1936) είναι ο ποιητής και δραματουργός που το θεατρικό όραμα του δημιούργησε ένα δεύτερο χρυσό αιώνα ισπανικού θεάτρου. Η "Θαυμαστή Μπαλωματού" (έργο γραμμένο το 1930) είναι μια λαϊκή κωμωδία που συγγενεύει πολύ με την Κομμέντια ντελ' Άρτε και το κουκλοθέατρο. Η νεαρή ..
11,66€
Χωρίς ΦΠΑ:11,00€
Ο εικοστός αιώνας είναι ο αιώνας του φόβου. Ο φόβος διαπερνάει όλο το έργο. Τι μπορεί να νικήσει τον φόβο αν όχι η αγάπη, ο έρωτας; Και μέσα σ' ένα πολιτικό πλαίσιο, η αλληλεγγύη. Δείχνει πώς μια συλλογικότητα και όχι ένα μόνο άτομο, ενεργεί μπροστά στο κακό. Είναι ένα λυρικό έργο που τραγουδάει τον..
13,25€
Χωρίς ΦΠΑ:12,50€
Το έργο και ο συγγραφέας παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Πειραματική Σκηνή της "Τέχνης" τον Ιανουάριο του 2007. Τον Μάρτιο του 2007 η παράσταση συμμετείχε στο Festivalul Comedei Romanesti στο Βουκουρέστι. "Η λέξη πρόοδος... " πρωτοπαίχτηκε στη Ρουμανία, στο Εθνικό Θέατρο της Κραϊόβ..
10,00€
Χωρίς ΦΠΑ:9,43€
Brand: Άγρα
Διαβάζοντας τη "Ζωή του Μαρκήσιου ντε Σαντ" του Τατσούχικο Σιμπουσάουα, σαν συγγραφέας κεντρίστηκα από το αίνιγμα της συμπεριφοράς της Μαρκησίας ντε Σαντ, η οποία, αφού κατά τη διάρκεια της πολύχρονης φυλάκισης του συζύγου της επέδειξε μια απόλυτη πίστη στον άντρα της, τον εγκαταλείπει τελικά τη στι..
11,30€
Χωρίς ΦΠΑ:10,66€
ο λουλούδι της ανθρωπιάς που ανθίζει στη συνείδηση μιας γυναίκας του δρόμου δεν έχει την τύχη να νικήσει με το μύρο του την αποφορά του κοινωνικού βούρκου που το ζώνει. Ξεγελιέται και παραδίνεται στη μοίρα. Η απόγνωση φεύγει από την πληγωμένη ψυχή μιας ταπεινωμένης γυναίκας και τη θέση της παίρνει μ..
12,72€
Χωρίς ΦΠΑ:12,00€
Brand: Κέδρος
[...] Η "Πριγκίπισσα της Ήλιδας" έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα προσωπικά έργα του Μολιέρου, όπου αυτός εκμυστηρεύεται κι αφήνει την καρδιά του να μιλήσει. Οι μελετητές του έργου πιστεύουν ότι αυτό δεν είναι παρά ένα ερωτικό τραγούδι για την όχι πιστή σύζυγο του Αρμάντ, η οποία υποδυόταν τον ρόλο ..
12,17€
Χωρίς ΦΠΑ:11,48€
Brand: Δωδώνη
Η σειρά "Μύθος ή Πραγματικότητα" διαχωρίζει το γεγονός από τη μυθοπλασία, παρουσιάζοντας εξαιρετικές περιπτώσεις ανθρώπων που οι συγγραφείς, οι τραγουδοποιοί και οι σκηνοθέτες έκαναν ακόμη πιο εξαιρετικές. Από τον Τζέσε Τζέιμς ως τον Τζέιμς Μποντ, από τον Ροβινσώνα Κρούσο ως τον Αλ Καπόνε, στη σειρά..
8,48€
Χωρίς ΦΠΑ:8,00€
Ο Όσκαρ Ουάιλντ (το πλήρες όνομά του Όσκαρ Φίνγκαλ Ο' Φλάερτυ Ουίλλς Ουάιλντ, 1854-1900) θεωρείται η "καταραμένη ιδιοφυΐα" της βικτοριανής εποχής.Έργο της ώριμης περιόδου του συγγραφέα, το "Η σημασία να είσαι σοβαρός" θαμπώνει το κοινό με το επιγραμματικό του χιούμορ και τον άκρατο κυνισμό του.Με αφ..
12,72€
Χωρίς ΦΠΑ:12,00€
Brand: Δωδώνη
Στα 1915 παίχτηκε η "Σκιά", το σπαραχτικό αυτό δράμα μιας δυστυχισμένης γυναίκας, που ανεβαίνει με μαρτυρική αυταπάρνηση το Γολγοθά της, αληθινή του πόνου ιέρεια. Η "Σκιά" θα μείνει πάντα ένας θρίαμβος της ιταλικής σκηνής...
8,48€
Χωρίς ΦΠΑ:8,00€
"Υπάρχει ένας τόνος ιδιαίτερος, ικανός να χαρακτηρίσει την κωμωδία του Σαίξπηρ "Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι" σ' αντίθεση με άλλες, μεταγενέστερες κωμωδίες του. Τόνος που την προικίζει με μια κάπως τραχειά ευρωστία και την κάνει δημοφιλή.Είναι, μπορούμε να πούμε, η Αναγέννηση στο ανοδικό της στάδιο, ..
11,67€
Χωρίς ΦΠΑ:11,01€
Brand: Κέδρος
..
12,17€
Χωρίς ΦΠΑ:11,48€