Menu
Your Cart

Θέατρο

Παραχωρώντας τον ρόλο του πρωταγωνιστή στους προσεκτικά επιλεγμένους συνομιλητές του (Α. Μινωτής, Α. Συνοδινού, Λ. Καλλέργης, Κ. Γεωργουσόπουλος, Σ. Ευαγγελάτος, Ι. Καμπανέλλης κ.ά.), ο Κώστας Καστανάς, μέσα από τις διεισδυτικές του ερωτήσεις κατορθώνει να φωτίσει στοιχεία της προσωπικότητα και της ..
17,00€
Χωρίς ΦΠΑ:16,04€
Η Ποιητική της αποστασιοποίησης αποτελεί μία εισαγωγική κριτική μελέτη κάθετης ανάγνωσης και μύησης στο μπρεχτικό θεατρικό σύμπαν. Μία αναψηλάφηση στις καταβολές, στη διαρκώς εξελισσόμενη και διαλεκτική υπόσταση του οραματιστή «μίας νέας επιστημονικής εποχής» και στην πρωτοποριακή θεατρική του μέθοδ..
12,00€
Χωρίς ΦΠΑ:11,32€
Brand: Κέδρος
Ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ υπήρξε ο κορυφαίος θεατρικός συγγραφέας της Αναγέννησης. Απαράμιλλος ποιητής και αξεπέραστος δραματουργός, το έργο του παραμένει διαχρονικό και ανατέμνει όλα τα μεγάλα ζητήματα της ανθρώπινης ύπαρξης.Το Ανθολόγιο περικλείει όλη τη μαγεία της τέχνης του μεγάλου ελισαβετιανού. Όλος ..
29,50€
Χωρίς ΦΠΑ:27,83€
Brand: Νεφέλη
Ανάμεσα στα κωμικά περιστατικά ένα αισχύλειο ρίγος οσιότητας και κατάνυξης διαπερνάει τους Βατράχους. Η μεγάλη τέχνη έχει ιερό και όσιο, μοιάζει να ψιθυρίζει ο Χορός των μυστών απ’ όλες τις χαραμάδες της αριστοφανικής ποίησης.Αλλά τι μας διδάσκουν οι Βάτραχοι; Ποια η βαθύτερη διδαχή τους; Προς τα πο..
10,60€
Χωρίς ΦΠΑ:10,00€
Brand: Τόπος
Ο Βσέβολοντ Μέγερχολντ υπήρξε ένας μεγάλος ανακαινιστής του σοβιετικού και παγκόσμιου θεάτρου. Επιφανής σκηνοθέτης και θεωρητικός, επηρέασε ισχυρά με τις ιδέες του για τη Ζωική Μηχανική, το γκροτέσκο και το στιλιζάρισμα την τέχνη της υποκριτικής στον 20ό αιώνα. Ταυτόχρονα η πορεία και η δημιουργική ..
14,90€
Χωρίς ΦΠΑ:14,06€
Brand: Έλλην
Το θεατρικό παιχνίδι είναι γοητευτική και ελκυστική διαδικασία μύησης του παιδιού στη γνώση, στην τέχνη, στη ζωή. Είναι μέσο ικανοποίησης της διανοητικής δίψας, απελευθέρωσης της φαντασίας, και άσκηση ετοιμότητας για την προσωπική πληρότητα, η οποία είναι προϋπόθεση του ενεργήματος των ανθρωπίνων σχ..
19,91€
Χωρίς ΦΠΑ:18,78€
Στο εστιατόριο ενός σιδηροδρομικού σταθμού, κάπου στην Ευρώπη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, δύο πολιτικοί πρόσφυγες, ο βιοπαλαιστής Κάλε και ο αστός Τσίφελ, συναντιούνται σχεδόν τυχαία και συζητούν για θέματα φαινομενικά ασύνδετα μεταξύ τους: Ξεκινώντας από την καθημερινότητα της προσφυγιάς, όπου η μπί..
12,00€
Χωρίς ΦΠΑ:11,32€
Μια γυναίκα εξήντα ετών, η Ειρήνη, πάλαι ποτέ πρωταγωνίστρια του θεάτρου, έχει άνοια και ζει με την κόρη της. Μια νεαρή γυναίκα, δημοσιογράφος και ηθοποιός, θα εισβάλει στην καθημερινότητά τους. Η νεαρή ηθοποιός και η Ειρήνη θα ξεκινήσουν μαθήματα υποκριτικής κατά τη διάρκεια των οποίων η τελευταία ..
10,60€
Χωρίς ΦΠΑ:10,00€
Ο Καραγκιόζης ως θέμα και θεατρική παρουσία είναι γνωστός σε όλους μικρούς και μεγάλους. Δεν πρέπει να υπάρχει κανένας στην ελληνική επικράτεια, που να μην έχει ακούσει ή να μην έχει παρακολουθήσει έστω και μια φορά στη ζωή του παράσταση Καραγκιόζη, αν όχι στο Θέατρο Σκιών, τουλάχιστον στην τηλεόρασ..
10,60€
Χωρίς ΦΠΑ:10,00€
... "Σε περιμένουμε εδώ, με τα νεύρα τεντωμένα, κι εσύ το μόνο που βρίσκεις να μας πει είναι: "Άργησα λίγο". Ήρθαμε εδώ γεμάτοι ενθουσιασμό, έτοιμοι ν' αρχίσουμε, και τώρα, εξαιτίας σου, κανένας πια δεν έχει όρεξη για δουλειά. Δεν είναι εύκολο να ξυπνάς τη λαχτάρα για δημιουργία, είν' όμως πολύ εύκο..
19,08€
Χωρίς ΦΠΑ:18,00€
Σ' αυτό το βιβλίο αναδεικνύεται η συμβολή του δράματος και του θεάτρου στη γνωστική, συναισθηματική, κοινωνική και ψυχική ανάπτυξη του παιδιού. Στο πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζονται οι σύγχρονες εξελικτικές τάσεις στη διδακτική του δράματος στην εκπαίδευση. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναδεικνύεται το μαθησιακ..
24,38€
Χωρίς ΦΠΑ:23,00€
Το βιβλίο εξετάζει τους δέκα εικονογραφικούς κύκλους της Αποκάλυψης του Ιωάννη που σώζονται στις τοιχογραφίες εννέα αθωνικών μονών. Η συνολική παρουσίαση - για πρώτη φορά - των σημαντικών αυτών τοιχογραφιών, που χρονικά εκτείνονται σε τρεις αιώνες (μέσα 16ου - μέσα 19ου αιώνα), καλύπτει ένα σημαντικ..
30,00€
Χωρίς ΦΠΑ:28,30€
Η παρούσα έκδοση εξερευνά τη συνάντηση των ψηφιακών μέσων με τις παραστατικές τέχνες, καθώς και την πρόσληψη της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας στην ψηφιακή εποχή. Αναλύοντας το έργο σπουδαίων σκηνοθετών στην Ευρώπη (Krzysztof Warlikowski, Romeo Castellucci, Guy Cassiers, Katie Mitchell, Ivo Van Hove),..
23,32€
Χωρίς ΦΠΑ:22,00€
Οι γνησιώτατα ισπανικές ιδέες που ο Καλντερόν έχει κάνει αισθητές με το έργο του”Η ζωή είναι όνειρο” οφείλουν την παγκοσμιότητά τους στη μεταφυσική τους ποιότητα. Το αίσθημα της τιμής που διατρέχει το έργο δεν προέρχεται μονάχα και δεν εξαντλείται στα παραγγέλματα του εθιμοτυπικού κώδικα που διατύπω..
14,84€
Χωρίς ΦΠΑ:14,00€
Ο Αδάμ, δικαστής του χωριού, έσπασε τη στάμνα της κυρα-Μάρθας καθώς έφευγε από την κάμαρα της Εύας, πηδώντας από το παράθυρο, επειδή ήρθε ο αρραβωνιαστικός της, ο Ρούπρεχτ, μετά από αυτόν. Τώρα αυτός, ως δικαστής, πρέπει να διερευνήσει την υπόθεση και να καταδικάσει τον ένοχο, και μάλιστα παρουσία τ..
14,84€
Χωρίς ΦΠΑ:14,00€
Brand: Κέδρος
Είπα να γράψω το βιβλίο τούτο γιατί κανένα παρόμοιο δεν υπάρχει στην ελληνική μας βιβλιοθήκη -την τόσο πλούσια σε θεατρική φιλολογία κι ιστοριοδιφία- και γιατί συλλογίστηκα πως πιθανό να ενδιαφέρει τους θεατρόφιλους ή τους μαθητευόμενους στη Διονυσιακή Τέχνη ή κι ακόμα τους αμύητους στα σκηνικά και ..
45,64€
Χωρίς ΦΠΑ:43,06€
Ο συγγραφέας, ως καλλιτεχνικός διευθυντής, θεατρικών ομάδων, εκδότης και θεωρητικός, θεμελιώνει στο Tich School of Arts της Νέας Υόρκης (NYU) τον επιστημονικό κλάδο των Επιτελεστικών Σπουδών (Performance Studies) προτείνοντας μια επαναστατική θεωρητική και πρακτική αντιμετώπιση του θεάτρου και γενικ..
25,44€
Χωρίς ΦΠΑ:24,00€
Βασισμένο στο διήγημα Ein Hungerkunstler (Ο νηστευτής) του Φραντς Κάφκα, το κείμενο του Τσέζαρις Γκραουζίνις είναι μια αλληγορία για τον παρεξηγημένο καλλιτέχνη του οποίου το όραμα της υπέρβασης και της καλλιτεχνικής αριστείας απορρίπτεται ή αγνοείται από την κοινωνία. Πρόκειται για την ιστορία ενός..
8,00€
Χωρίς ΦΠΑ:7,55€
Τα κείμενα τούτα μεταφέρουνε στο χαρτί περιστατικά μεγάλα, μικρά και παραμικρά με κοινό εφόδιο το λόγο των κοινών ανθρώπων - μια πράξη ζωντανή και τέλεια: ένα ποτήρι πες γεμίζει και πίνομε, το λεωφορείο σταματά και μπαίνομε. Η κοινή αυτή απαρατήρητη τελειότητα της στιγμής έχει αυξημένη σημασία επειδ..
7,57€
Χωρίς ΦΠΑ:7,14€
Brand: Νεφέλη
Εμπνευσμένος από τις Βάκχες του Ευριπίδη, κι ακόμα περισσότερο από το σκοτάδι και το αίνιγμα του πιο τελετουργικού έργου της αρχαίας θεατρικής γραμματείας, ο Γιάννης Μαυριτσάκης παραδίδει ένα νέο αίνιγμα. Ένα σύγχρονο, τεχνοκρατικό σύμπαν, με κυρίαρχη μια οθόνη προβολής στη θέση του παλατιού του Πεν..
7,42€
Χωρίς ΦΠΑ:7,00€
Ο κόσμος έχει μάθει ότι εκεί όπου βρίσκεται η σοβαρότητα της γνώσης δεν πρέπει να παρεμβαίνει το παιχνίδι και το γέλιο. Οι σχολικές αυλές αυτό τον σκοπό έχουν, να φιλοξενούν ό,τι απορρίπτει η σοβαρή τάξη: τα παιχνίδια, τα χωρατά, τα γέλια. Υπ' αυτήν την έννοια, η κωμωδία ανήκει συμβολικά στην αυλή κ..
40,00€
Χωρίς ΦΠΑ:37,74€
Για να κατανοήσουμε το θέατρο, πρέπει να κατανοήσουμε τη μορφή. Στην πραγματικότητα, είναι αδύνατον να σκεφτούμε το θέατρο χωρίς επίσης να σκεφτούμε ό,τι αφορά στη μορφή. Το θέατρο δεν είναι απλά ένας τόπος για να δεις, όπως υπονοεί η ετυμολογία του. Το θέατρο είναι επίσης ένας τόπος παράστασης – έν..
22,00€
Χωρίς ΦΠΑ:20,75€
Το θέμα του έργου μάς το λέει ο ίδιος ο τίτλος: ο Βασιλιάς πεθαίνει. Και ο Βασιλιάς εκπροσωπεί καθέναν από μας. Ο Ιονέσκο μας δίνει μια εικόνα από τον τρόπο που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος το τέλος του. Ο θάνατος είναι μια αλήθεια εξοργιστική. Ο Μπερανζέ ο 1ος αρνείται να παραδεχτεί ότι βρίσκεται στην ..
13,78€
Χωρίς ΦΠΑ:13,00€
Τo θεατρικό έργο "Οι κολιγάδες" των Μηνά Βιντιάδη και Γιώργου Δαρδανού αφηγείται το ιστορικό της εξέγερσης των κολιγάδων της Άνδρου στις αρχές της Επανάστασης του 1821, η οποία οδήγησε στην κατάληψη της εξουσίας από τον λαό, ενώ οι κοτζαμπάσηδες του νησιού, με φεουδαρχικά προνόμια από τη Φραγκοκρατί..
12,00€
Χωρίς ΦΠΑ:11,32€
Το αριστούργημα του Αντόν Τσέχωφ, που αναφέρεται στην ακύμαντη ζωή τριών κοριτσιών της μεσοαστικής Ρωσίας του 19ου αιώνα. Το πιο σημαντικό στο έργο είναι ότι τίποτα σημαντικό δεν συμβαίνει, και οι ηρωίδες του συνεχίζουν, μέσα σε προσωπικά αδιέξοδα, τον αγώνα της επιβίωσης. (Από την παρουσίαση στο οπ..
12,72€
Χωρίς ΦΠΑ:12,00€
Brand: Νεφέλη
Τι συμβαίνει όταν οι βεβαιότητες που έχει ένας άνθρωπος αποδεικνύονται σαθρές, καθώς συνειδητοποιεί ότι η ζωή του είναι βασισμένη σ’ ένα ψέμα; Με μια ελλειπτική γραφή που αξιοποιεί ως πηγή έμπνευσης τον αρχαίο μύθο και μέσα από μια πλοκή που διατηρεί αμείωτο το σασπένς, η Μάγια Τσάντε μεταφέρει τον ..
10,60€
Χωρίς ΦΠΑ:10,00€
Στον σημερινό κόσμο, σε ένα no man’s land, έναν παγωμένο τόπο, κυριολεκτικά και μεταφορικά, όπου ο χρόνος έχει πάψει να κυλά, κατοικεί παρατημένος και ξεχασμένος ο Noman / Φιλοκτήτης παρέα με ένα πουλί.Eκεί φθάνει ο Niemand /Aίαντας, εξαναγκασμένος από τον Oδυσσέα και τους ομοίους του, να πείσει το..
8,48€
Χωρίς ΦΠΑ:8,00€
Το Πέτρες στις τσέπες του μετρά ήδη πάνω από είκοσι χρόνια ζωής και παραμένει το πιο δημοφιλές έργο της δημιουργικότατης Μαρί Τζόουνς, όχι μόνο στην Ιρλανδία και τη Μ. Βρετανία αλλά και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου. Γιατί συμβαίνει αυτό; Όπως λέει η συγγραφέας, το έργο "έχει κάτι το παγκόσμιο. Υ..
7,56€
Χωρίς ΦΠΑ:7,13€
Η Κατερίνα Κακούρη, που ως νεαρά Αθηναία μετέσχε στις Δελφικές Γιορτές των Σικελιανών, μυήθηκε από την Εύα Σικελιανού και τον μεγάλο ποιητή μας στην ιεροπραξία της μιμητικής πράξεως. Εκκινώντας από την αριστοτελική Ποιητική και την τεράστια βιβλιογραφία γύρω από τα θέματα της καταγωγής του θεάτρου, ..
16,92€
Χωρίς ΦΠΑ:15,96€
«Όλα αυτά τα χρόνια που δουλεύεις σαν το σκυλί, οι διατριβές, οι σωροί από βιβλία, η ευαισθησία, οι αρχές, όλη σου η ζωή δεν έχει κανένα νόημα· μπορεί ν’ ακυρωθεί με μια μολυβιά. Επειδή κάπου γράφτηκαν μερικές λέξεις! Και αποδεικνύεται πως αυτές οι λέξεις, μπορούν να αναιρέσουν ολόκληρη τη ζωή ενός ..
11,66€
Χωρίς ΦΠΑ:11,00€
1977, καλοκαίρι. Στο θέατρο του Λυκαβηττού παρακολουθώ μια παράξενη παράσταση. Είναι η Αντιγόνη του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Μ. Μέσκε, με μαριονέτες που μιλούν μια άγνωστη γλώσσα: σουηδικά. Έχω μόλις τελειώσει το σχολείο και η επαφή μου με την αρχαία τραγωδία περιορίζεται στις όχι ιδιαίτερα ευχάριστες..
8,96€
Χωρίς ΦΠΑ:8,45€
Πώς ο Ψυχρός Πόλεμος ως ιστορικο-πολιτικό πλαίσιο αντανακλάστηκε στα χορευτικά σώματα, δίνοντάς τους σημασίες, και πώς η πρόσληψη των χορευτικών παραστάσεων του Φεστιβάλ Αθηνών συνομίλησε ή αντιστάθηκε στις ψυχροπολεμικές συνθήκες; Τι είδους ιδέες σχετικά με το αμερικανικό και το σοβιετικό μπαλέτο π..
19,08€
Χωρίς ΦΠΑ:18,00€
Το πρώτο της βιβλίο με λόγο εκ της αρχαίας μας τραγωδίας. Σήμερα. Πάντοτε η αλήθεια του περιεχομένου του...
10,00€
Χωρίς ΦΠΑ:9,43€
Εμφάνιση 1 έως 43 από 43 (1 Σελ.)
Θέατρο, Ποίηση